kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Evlilik erkekleri neden bu kadar korkutuyor?

Geçen gün kız arkadaşım beni karşısına aldı ve dedi ki: "Artık yeter! 1 yıllık ilişkimizin sonunda seninle evlenmek istiyorum. Ya beni ailemden istersin ya da bu ilişki burada biter." Bense ona hâlâ bir teklifte bulunmadım. Çünkü evlenmekten çok korkuyorum. (Adem R.)

Atasözü der ki: "Korkunun ecele faydası yok." Doğrudur! Korkularımız ölüm karşısında acizliğimizi ortaya koymaktan başka bir işe yaramaz. Ama bir kadının bir erkeğin üzerinde yarattığı 'evlilik baskısı!', bence erkek için korkudan da öte bir kaygı durumudur. Şimdi gelin hep birlikte evlenmek isteyen kadınların o 'klasik argümanlarına!' bir göz atalım. Peki, kadınların evlenmek için sık sık dile getirdikleri o klasik argümanlar neler mi?

SUÇLULUK DUYGUSU
Evlenmek isteyen bir kadının en baba argümanı, flört ettiği erkeği 'suçluluk duygusu!' içine sokmaktır. Bu yüzden de erkeğe kimi zaman örtülü, kimi zaman da örtüsüz şu söylemler de bulunur: "Sen yakınlıktan ve bağlılıktan korkuyorsun. Evlenip sorumluluk almaktan korkuyorsun. Özgürlüğünden vazgeçmekten korkuyorsun. Bu yüzden de hâlâ bir çocuk gibi davranıyorsun..."

SEL OLUP AKMAK
Kadın bu suçlayıcı sözlerle erkeğin direncini kırmaya çalışıp, elinde tuttuğu kırmızı bir bayrağı erkeğe doğru sallıyor. O erkeği açık bir savaşa davet ediyor. Çoğu zaman bu sözler erkeği evlilik korkularının üstesinden gelmeye, kendisini kanıtlamaya ve hatta meydan okumayı kabul etmeye mecbur bırakıyor. Kadın tarafından erkeğin evliliğe zorla mecbur bırakılması, daha sonraki süreçte boşanmanın nedenlerinden birini oluşturmaktadır. Bir süre sonra da evlilik bozulmanın eşiğine geldiğinde bu süreç bir sel olup çiftleri boğmaktadır. O noktadan sonra da evliliğe hazır olmayan erkeği evlenmeye zorlayan kadının yeni geliştirdiği argümanlar şöyle olmaktadır: "Bana neden bu kadar uzak ve soğuk davrandın? Bence evli olmaktan korktun..." Size diyeceğim şu ki, şayet evliliğe hazır değilseniz evlenmeyin. Evlilik erkeğin korku dolu kabusu değil, görmek istediği tatlı bir rüyası olmalı. Suçluluk duygusu altında evlenmek ne yazık ki kasten adam öldürmeye benziyor.