kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Bir çağ muhasebesi...

Yaklaşık çeyrek yüzyıldır kadın-erkek ilişkilerinde baş döndürücü bir hızda değişim yaşandı. Bu değişim iki kişi arasında yaşanan gönül ilişkilerini de ne yazık ki derinden etkiledi. Kimimiz yeniçağın ilişkisine ayak uyduramayıp sudan çıkmış balığa dönerken, kimimiz de yeniçağın ilişkisine ayak uydurmak için bukalemunlar gibi durmadan renk değiştirip duruyoruz. Bugün, günümüz kadın-erkek ilişkilerinde bir çağ muhasebesi yaptığımda, size şu tespitlerimi madde madde sıralayabilirim:

GÜNDELİK İLİŞKİLER BİR:
BİR: "Sen, ben ve aşkımız," düşüncesinin yerini artık "Sen, ben ve öteki aşkımız!" almış durumda.
İKİ: '7 yaşındaki!' bir çocuk o yaşta aşık olurken, '70 yaşındaki!' bir dede de o yaşta artık aşık olabiliyor.
ÜÇ: Erkekler hızlı bir şekilde 'öz!'lerine dönüş yaparken, kadınlar da, 'kendi cinslerinden birine!' dönüş yapan erkeklere fena halde bozuk atıp duruyorlar. Sonra da o erkeklerin arkasından şu dedikoduyu yapıyorlar: "Elimizi hangi erkeğe atsak adam şey çıkıyor!"
DÖRT: Eskiden bir kadınla bir erkek arasındaki aşk 'ömür boyu!' sürerken, günümüzde bir erkekle bir kadın arasındaki aşkın ömrü artık '3 yıl!' sürüyor. Tıpkı çamaşır makinesinin '3 yıllık garanti!' süresi kadar.
BEŞ: 'Kalıcı ilişkiler!'in yerini günümüzde 'gündelik ilişkiler!' aldı.
ALTI: Eskiden 'kadın olmanın tehlikeleri!' bir hayli fazlayken, günümüzde ise 'erkek olmanın tehlikeleri!' daha fazla olmaya başladı.

HEPİNİZİN AKLI FİKRİ...
YEDİ: Eskiden kadınlar 'koca parası!' yerdi. Günümüzde ise erkekler 'karı parası!' yemeğe can atıyor.
SEKİZ: Restoranlarda 'Türk usulü hesap!' mantığının yerini, 'Alman usulü hesap!' mantığı aldı.
DOKUZ: Eskiden erkek dediğin biraz çapkın olurdu. Günümüzde ise kadın dediğin biraz fingirdek oluyor.
ON: Kadınların şöyle bir söylemi vardı: "Siz erkekler hep aynısınız. Hepinizin aklı fikri..." Günümüz erkeklerinin ise şöyle bir söylemi var: "Oynaşacak kadın çokluğundan evlenecek kadın bulamıyoruz. Birçoğunun aklı fikri..."
ON BİR: Eskiden kadın ve erkek evlenene kadar ele ele tutuşurdu. Günümüzde ise kadın ve erkek evlenene kadar alt alta, üst üste 'body güreşi!'ne tutuşuyor.
ON İKİ: Eskiden kadınlar erkeklere karşı biraz 'nazlı!' olurdu. Günümüzde ise kadınlara karşı arsızlaşan erkeklerin nazlarından geçilmiyor.
VE ON ÜÇ: Kocasıyla kavga yapan kadın küsüp babasının evine giderken, günümüzde karısıyla kavga eden bir adam ise küsüp anasının evine gidiyor.