kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

İlişkiyi aşk mesajı bitirir mi?

Daha iki gün önce gazetede okudum. Demet Akalın, eski kocadan bozma sevgilisi Oğuz Kayhan'la, Türkiye'nin çakma Paris Hilton'u olarak adlandırılan Süreyya Yalçın da, cicim ayı yaşadığı kocası Önder Bekensir'den aynı sebepten dolayı ayrılmışlar. Bu iki kadının ayrılma sebepleri şuymuş: "Partnerlerin cep telefonlarına gelen aşk mesajları!" Gazetede bu iki haberi okuduktan sonra oturup kendime şu soruyu sordum: "Bir ilişki cep telefonuna gelen aşk mesajı yüzünden biter mi?" Bu sorunun cevabını hemen vereyim.

ÇAĞ MUHASEBESİ
Kadın-erkek ilişkilerinde bir çağ muhasebesi yaptığımızda, ortaya çıkan gerçek aynen şu: "Aşk süngüsü düşmüş aşıklar, aşkı hala süngünün düştüğü geçmişteki aşıkta arıyorlar!" Bu yüzden de yeni aşıklardan biri, eski aşık tarafından sevgilisinin cep telefonuna atılan aşk mesajlarıyla çıldırıp, sonra da bu olaya kahroluyor. Kahrolduğu gibi de sevgilinin kıçına tekmeyi basıyor. Biten bu ilişkinin vebalini de cep telefonuna gelen aşk mesajına yüklüyor. Fakat heyhat! 21'inci yüzyılın henüz başlarındayken gönül işleri yine karıştı. Arap saçına döndü. Eski aşıklar teknoloji harikası cep telefonunun sayesinde yeniden ortaya çıktı. Geçmişte yaşanan aşkın kahramanı, çingenenin bohçası gibi gönül salonunuzun orta yerine saçıldı. Bu insanlar yeni ilişkinizin içine tekrar girince de ister istemez saçınızı, başınızı yolmaya başladınız. "Bu ne rezalet şey?" diye birbirinize sorar oldunuz.

GÖLGESİ DÜŞTÜ
En sonunda iki cins de kendini derin bir teknolojik tehlikenin girdabında buldu. Kadın-erkek ilişkilerinde böylece 'eski aşıktan gelen mesajın nefreti!' oluştu. Eski ilişkilerin gölgesi böylece yeni ilişkinin üzerine düştü. Gölgede ot bitmez misali, yeni ilişkiler birbiri ardına bitmeye başladı. İnsan yeniçağın teknolojisine ayak uydurmakta zorlanmazken, yeniçağın ilişkilerinde tökezledi. Sonra da bit pazarına düşen eski aşka nur yağdırır oldu. O eski aşkı bir türlü unutamayıp onunla tekrar mesajlaşmaya koyuldu. Yeni sevgiliye yakalanınca da, kıçına defol tekmesini yedi. Ne yalan söylemeli, sapına kadar olan 'sadakatizm!' böylece örselenmeye başlandı. Yeni aşık, eski aşığın gönderdiği mesajları yakalayıp, yeniçağın ilişki hastalığının adını şöyle koydu: "İlişkimiz aşk mesajlarının kurbanı oldu!" Şimdi size soruyorum: "Yeni bir ilişkiniz cep telefonunuza gelen aşk mesajı yüzünden mi, yoksa eski aşkınızı unutamadığınız için mi biter?"