kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İddianameyi Kurtlar Vadisi'ne benzetti

Veli SARIBOĞA-Recai KÖMÜR / ANKARA
15.11.2008
Ergenekon davasının önemli isimlerinden Muzaffer Tekin duruşmada yaptığı savunmada "İddianame, Kurtlar Vadisi dizisi ile örtüşüyor" dedi..
Ergenekon'un tutuklu sanıklarından Muzaffer Tekin dün yaptığı savunmada Ergenekon iddianamesinin Kurtlar Vadisi dizisi ile örtüştüğünü söyledi. Silivri Cezaevi'nde görülen davanın 14. duruşmasında emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'in önceki gün başlayan sorgusuna devam edildi. Danıştay saldırısının azmettiricisi ve Ergenekon'un üst düzey yöneticileri arasında olduğu iddia edilen Tekin iddianamenin Kurtlar Vadisi dizisi ile örtüştüğünü söyledi. Aile içinde kendisine "Zafer" diye hitap edildiğini belirten Tekin bunun iddianameye kod adı olarak konulduğunu söyledi. Tekin, Danıştay saldırısını düzenleyen Alparslan Arslan'ın ifadelerinin savcıların anlatımlarını yalanladığını iddia etti. Arslan'a Danıştay cinayetini işledikten sonra cezaevinden çıkacağı konusunda vaatlerde bulunulduğunu belirten Tekin, bu kişilerin beyinlerinin yıkandığını öne sürdü. Fethullah Gülen'in yeğeni Kemalettin Gülen ile Alparslan Arslan'ın arkadaş olduğunu anlatan Tekin, "Gülen, Aslan'a maddi ve manevi destek vereceğini taahhüt etmiştir" dedi. Tekin, Arslan ile Gülen'in telefon görüşmelerinin incelenmesini istedi.

'MALUM MAAŞ GÜNÜ'
Davanın bir sonraki duruşması 18 Kasım Salı'ya ertelendi. Salondaki sanık ve avukatlar bir sonraki duruşmanın neden pazartesi gününe yapılmadığını sorunca, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Malum maaş günü" yanıtını verdi. Bu arada Danıştay saldırısında yaşamını yitiren hakim Mustafa Yücel Özbilgin'in oğulları Gökhan ve Serkan da davayı izledi.