kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Balkabağı çorbası

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI
14.11.2008
Sevgili okurlar, hepinize iyi hafta sonları; mutlu, pozitif ve keyifli bir cumartesi günü diliyorum. Bugün sizleri yine farklı ve sağlıklı lezzetlerle tanıştırmak için sabırsızlanıyorum. Sizlerin daha çok tatlı olarak tercih ettiğiniz balkabağından nefis bir kış çorbası tarifim var. Bir de son günlerde çok revaçta olan fırında lüfer ve çocuklarla biz yetişkinlerin çay saatinde en çok tercih ettiği havuçlu kek... Bu kek benim favorilerimden biri. Ve endişelenmeyin, kalorisi kesinlikle çok yüksek değil. Afiyet olsun, hayatınızdan sevgi ve lezzet eksik olmasın...

* * *
Balkabağı çorbası
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 20 dk.
Balkabaklarını küp küp kesin, tencereye koyun. Soğan ve patatesi de soyup dörde bölüp, ilave edin. Üç bardak sıcak suyu da tencereye koyun ve pişmeye bırakın. Kaynayınca balkabağının yumuşadığını çatalla kontrol edin ve 1 bardak ılık sütü ilave edin. Tuzunu ve iki yemek kaşığı yağını ilave edip, blendır'dan geçirin. Diğer çorbalara göre kıvamının biraz daha koyu olması gerekiyor. Üzerine taze karabiber atıp tatlandırabilirsiniz. Çocuklar için de bu çorbayı rahatlıkla öneririm. Çok lezzetli ve sağlıklıdır. Afiyet olsun.

Malzemeler
* 500 gr soyulmuş dilim balkabağı
* 1 orta boy soğan
* 1 orta boy patates
* 1 bardak süt
* 3 bardak sıcak su
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* Tuz
* Taze karabiber

* * *
Fırında lüfer
(2 kişilik) Hazırlama süresi:10 dk. Pişirme süresi: 30 dk.
Temizlenmiş olarak aldığınız lüferleri ısıya dayanıklı uzun bir fırın kabına koyun. Kırmızı soğanı halka şeklinde dilimleyin, balıkların yanlarına halka halka koyun. Defne yapraklarını balıkların aralarına sıkıştırın. Yağı, balıkların üzerine gezdirin. Kabınıza çok az sıcak su dökün ve 180 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin. Arzuya göre üzerine limon da sıkabilirsiniz. Sıcak olarak servis yapın. Biliyorsunuz balık, fosfor ve Omega 3 açısından da çok zengindir...

Malzemeler
* 2 orta boy lüfer
* 1 orta boy kırmızı soğan
* 4 yaprak defne yaprağı
* Tuz
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

* * *
Havuçlu kek
(8 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: n5 dk.
Yumurta, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sütü ve yağı ilave edip, biraz daha mikserle çırpın. Un ile kabartma tozunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tarçın, havuç ve çekilmiş cevizi de karışıma ekleyin. Çok iyi karıştırdıktan sonra yağlanmış kek kalıbınıza koyun ve ısınmış 150 derece fırında n5 dakika pişirin. Havuç, tarçın ve ceviz; kek hamuruna çok yakışıyor. Çay saatlerinin favori keki sizlere de afiyet olsun...

Malzemeler
* 1 bardak süt
* 3 yumurta
* 1.5 su bardağı toz şeker
* Vanilya
* 1 yemek kaşığı tarçın
* 1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
* 2.5 su bardağı un
* Kabartma tozu
* 3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
* Yarım su bardağı sıvıyağ
Haberin fotoğrafları