kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Çocuklar bu filmden kesinlikle uzak tutulmalı.

Eski apartmanda can pazarı

ATİLLA DORSAY
ATİLLA DORSAY
14.11.2008
Korku filmi türünde meraklılarını yaman bir sürpriz bekliyor. 2007 yapımı bu İspanyol filmini geç de olsa izleyebiliyoruz. En azından, birkaç hafta sonra huzurunuzda olacak Amerikan yeni-çevriminden önce...
Yine gencecik bir ekip, yine bir kapalı mekan, yine ilke olarak Yürüyen Ölülerin Gecesi (George Romero, 1968) başyapıtının açtığı yoldan giden ürpertici bir hikâye.
Sevimli bir TV kadın programcısının itfaiye örgütünü ziyaretiyle başlıyor her şey... Angela ve kameramanı Pablo, bu söyleşi sırasında aniden gelen bir haberin peşine düşerek, evinden çığlıklar yükselen yaşlı bir kadının yaşadığı eski binaya gidiyorlar. Ve orada, giderek bir can pazarına dönüşen kanlı bir macera yaşıyorlar.
Film Blair Cadısı ve de Cloverfield'deki gibi, sözümona bir TV kamerasının saptadığı titrek görüntülerden oluşuyor.
Ama Blair Cadısı'nın tersine, palavra olmayan, gerçekten çok ürkünç bir malzeme içeriyor. O koca bina, giderek bir ölüm tuzağı haline dönüşüyor.
Temelde bir 'değişinim' (metamorfoz) hikâyesi bu...
Ama benzerlerinden çok daha korkunç. Meraklılarının keyfini bozmamak için ayrıntı vermiyorum. Ancak, çok hassas yüreklerin dışında bu türü seven herkesin görmesi gereken bir film, olasılıkla sizi allak-bullak edebilecek bir deneyim. Aynı ölçüde, çocuklar mutlaka uzak tutulmalı.

Ölüm Çığlığı * * *
(Rec.) Yönetim ve senaryo: Jaume Balaguero, Paco Plaza/ Görüntü: Pablo Rosso/ Oyuncular: Manuela Velasco, Javier Botet, Manuel Bronchud, Martha Carbonell, Claudia Fort, Vicente Gil/ İspanyol filmi.
Haberin fotoğrafları