kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon esprisine noktayı asker koydu

Ceyda KARAASLAN ANKARA
08.11.2008
Genelkurmay Başkanlığı, 4 Kasım Pazartesi günü Eğirdir Dağ ve Komando Okulu'nda Başbakan Erdoğan ve 4 bakana verilen brifingde orgeneral İlker Başbuğ ile Cemil Çiçek arasında geçen "Ergenekon" diyaloğuna "Üzerinde durulacak bir konu değil" diyerek son noktayı koydu.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, gezi sırasında boş kovanları hatıra olarak almış, bunun üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, "Aman iyi sakla, Ergenekon'dan içeri girersin" diyerek espri yapmıştı.

Çiçek ise önceki gün yaptığı açıklamada Başbuğ'un esprisine kendisinin de güzel bir yanıt verdiğini belirterek "Ama ben bunu söylemeyeceğim. Onu kim aktardıysa gidip ona sorun" dedi. Konu Genelkurmay Başkanlığı'nın haftalık olağan basın brifinginde de gündeme geldi.

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak "Orada çok önemli faaliyet düzenlendi. Bu, üzerinde durulacak bir konu değil" dedi. Tuğgeneral Gürak toplantıda son bir hafta içinde 7'si sağ olmak üzere 11 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Başbakan Erdoğan'ın Hakkâri'de bulunduğu sırada Yüksekova'nın Karlı köyünde bir vatandaşın evinde çok sayıda patlayıcı madde ve Kalaşnikoflar bulundu. Bu arada Genelkurmay Başkanı Başbuğ, ilk resmi yurtdışı ziyaretini de önceki gün Azerbaycan'a yaptı. Org. Başbuğ, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Meclis Başkanı, Başbakan ve Savunma Bakanı ile temaslarda bulundu.