kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Şebnem Schaefer Kaan Taşaner Parla Şenol Yalçın Menteş

Performansıyla ve güzelliğiyle seyirciye 'maşallah' dedirtecek!

ECE SARUHAN - GÜNAYDIN
06.11.2008
Yalçın Menteş, Şebnem Schaefer, Parla Şenol ve Kaan Taşaner'in rol aldığı 'Eros Pansiyon' adlı oyun, 15 Kasım'da 'perde' diyor. Rol arkadaşları, ilk kez tiyatro yapacak olan Schaefer'ı yere göğe sığdıramıyor: Şebnem çok zeki ve disiplinli biri. Onu sahnede görenler, 'maşallah' ve 'aferin kıza' diyecek.....
Ortaköy Afife Jale Sahnesi, 15 Kasım'dan itibaren 'Eros Pansiyon' adlı oyuna ev sahipliği yapacak. Nisan ayının sonuna kadar sahnelenecek olan dört kişilik oyunda, 'Ergun Okan' adlı bir emekli albayın, "Kız arkadaşlarımla tatil yapacağım" diyerek sevgilisiyle bir pansiyona tatile giden kızının peşine düşmesiyle başlayan komik olaylar anlatılıyor. Oyunda kızının ne işler karıştırdığını anlamak için kadın kılığına girmeyi bile göze alan baba karakterini, usta oyuncu Yalçın Menteş canlandırıyor. Kızı 'Nergis'i ise, ilk kez tiyatro sahnesine çıkacak olan manken Şebnem Schaefer oynuyor. Çetin Akcan'ın yazıp yönettiği oyunun kadrosunda Parla Şenol ve Kaan Taşaner de var.

ROLÜ ÜZERİNE GÜZEL OTURDU!
Oyunun son sürat devam eden provaları sırasında 'Eros Pansiyon'a konuk olduğumda, ilk ilgimi çeken ekibin sinerjisi oldu. Bu sinerji röportajımıza kahkahalar şeklinde yansırken, heyecanı gözlerinden okunan Şebnem Schaefer, "Ekibin güler yüzlülüğü, anlayışı ve yardımseverliği sayesinde rahatlıyorum" diye konuştu. Ancak bu neşeli ortam, Çetin Akcan'ı fotoğraf çekimlerine dahil olmaya razı etmeme yetmedi. Kendisi, yıllardır sürdürdüğü geleneğini bozup objektifimize poz vermedi ama iş muhabbete gelince iddiasını gizleyemedi: "Seyirci bu oyunu çok sevecek. Başta Şebnem beni biraz korkuttu ama rolü üzerine çok güzel oturdu. Ekonomik kriz yüzünden içi sıkılanlar, bu oyunda eğlenceye ve gülmeye doyacak..."

* Tiyatroda son dönemde en çok aldatma konusu işleniyor. 'Eros Pansiyon' ise, aile bağlarına vurgu yapan bir oyun...
Çetin Akcan: Ben de bundan önceki oyunumda aldatma konusunu işlemiştim. Ama bu oyunda Yalçın Menteş var. Yalçın karısını aldatan adamı oynasa ne olur, oynamasa ne olur... (Gülüyor)
Yalçın Menteş: Benden bir bok olmaz yani... (Kahkahalar)
Ç.A.: Yalçın efendi adamdır, karısını aldatmaz diye ona kızının üzerine titreyen bir babayı oynatıyorum. Erkeklere güvenmeyen 'Ergun Okan' adında bir emekli albay rolünde. Adı, 'Ergenekon'dan geliyor. (Kahkahalar) Bu baba figürünün peşinde koşacağı kızın, görenlere 'maşallah' dedirtecek güzellikte olması gerekiyordu...

* Siz de bu yüzden rolü Şebnem Hanım'a verdiniz, öyle mi?
Ç.A.:
Kendisini basın danışmanlarımız önerdi bana. Ben de, "Çok iyi olur çünkü bize güzel bir kız lazım" dedim.

DİSİPLİNİYLE EKİBİ UTANDIRDI
* Tiyatrocu güzel kız yok mu?
Ç.A.:
Tabii ki var ama hepsi dolu. Kendilerine bir teklif gittiği zaman hemen burunları havaya kalkıyor. Şebnem ile buluştuktan 35 saniye sonra baktım ki; bizim kızımız zaten böyle bir şey yapmaya çok istekliymiş. Hemen anlaştık. Oynar mı, oynayamaz mı hiçbir fikrim yoktu. Ama karşımda boylu poslu güzel bir kız vardı. İnsanın böyle bir kızı olursa, hakikaten esirger onu. 'Nergis' rolü için biçilmiş kaftandı yani.
Y.M.: Benim Şebnem'in diksiyonu konusunda tereddütlerim vardı. Bir de benim mankenler konusunda ihtisasım var. Bir keresinde gazetede, 'Komikleri çok seven filanca manken, şimdi de kancayı Yalçın Menteş'e taktı' diye bir haber çıkmıştı. Şebnem'i tanıyınca, mankenler hakkında böyle düşündüğüm için utandım. Birkaç müdahalenin dışında diksiyonu konusunda da sıkıntı çekmedik. Hamuru çok iyi çıktı Şebnem'in. Benden çok daha disiplinli.
Parla Şenol: Kendini bilmek gibi irfan olmaz! (Kahkahalar) Şebnem, çok disiplinli ve zeki. Provalara gelmeden önce tekstin yarısını ezberlemiş. Bu oyundan sonra, onun için "Aferin kıza" diyecekler.
Şebnem Schaefer: Size ne ısmarlamamı istersiniz? (Kahkahalar)

BİRÇOK İLK BİRARADA!
* Tiyatro sahnesine çıkmak nasıl bir duyguymuş Şebnem Hanım?
Ş.Ş.:
Başlangıçta çok heyecanlandım. Burası benim için hızlandırılmış bir okul oldu. Çetin Bey bana ilk başta, "Manken duruşu yapma. Sahneye doğru bak. Sesini düşürme" diyordu. Mimiklerimi yükseltmek için hala uğraşıyor. Prömiyer yaklaştıkça, heyecanım artıyor. Hatta geçen akşam rüyama bile girdi ilk gece...

* Bu oyun aslında herkes için bir ilk...
P.Ş.:
Evet. Ben de yıllardır kocam istemediği için tiyatro yapmıyordum.
Kaan Taşaner: Benim de ilk özel tiyatro deneyimim olacak.

* Şebnem Hanım'ın sevgilisini oynayacağınızı duyduğunuzda, ne hissettiniz?
K.T.:
Manken olmasını önemsemedim.
Y.M.: İçinden, 'Of, yavrum' da dememiştir eminim. (Kahkahalar)