kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Araf gibi bir yüz arıyordum Nurgül'ü buldum!

Giriş Saati : 08.11.2008 10:52
Güncelleme : 08.11.2008 23:04
Yeni Haber
Heykeltraş Nilhan Sesalan, yaptığı bronz mask için Nilgün Yeşilçay'ı seçme sebebini anlattı: Tok, karmaşık, dingin, tüm ifadeleri görebileceğim bir yüz arıyordum; Araf gibi...

Heykeltraş Nilhan Sesalan, Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi'nde 'Tatlı Rüyalar-Sweet Dreams' adlı sergisini görücüye çıkardı. Ancak sargide en büyük ilgiyi Nurgül Yeşilçay'ın 'Derin Uyku' adlı bronz maskı çekiyor. Tam 38 eserini sanatseverlerle buluşturan Sesalan, Nurgül Yeşilçay ile tanışma sürecini ise şöyle anlattı:

NURGÜL YEŞİLÇAY FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

BİR BÜST YAPMAK İSTEMEDİM

"Derin Uyku'yu hazırlamaya Nisan 2008'de başladım. Karda iz bırakan taşa benzemeliydi yastıktaki yüzün gömülmesi... Yastık bitmiş, dantelleri koymuştum, eksik olan tek şey yüzdü. Herkese anlatıyordum, 'tok, karmaşık, dingin, tüm ifadeleri görebileceğim bir yüz arıyorum; Araf gibi...

Bu benim yaptığım bir büst olmamalı. İstediğim ifadelerden biri de her şeye yabancı durması, bir o kadar da kendiliğinden olması' diyordum. Bir arkadaşımla konuşurken, yeterince anlatamadım derdimi, dönüp 'Nurgül Yeşilçay var ya, işte onun gibi bir yüz' dedim. Meğer tanışıyorlarmış. Arkadaşım Nurgül'ü aradı ve bir hafta sonra biz Nurgül ile kalıp işlemlerini yapmak için Kuzguncuk'daki atölyemde buluştuk."

Sesalan kalıp alma sürecinin özen gerektirdiğinin altını çizerek, yüzün tamamen silikonla kaplandığını, nefes almanın güç, konuşmanın mümkün olmadığını ve panik olanların doğal karşılandığını da anlattı.

TANIDIĞIM İÇİN MUTLUYUM

Yeşilçay'a, "Sıkılırsan elinle kalıbı çıkart" dediğini söyleyen Sesalan, Yeşilçay'dan, "Katiyyen olmaz, buradayım ve dayanırım" cevabı almış. Sesalan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Karar verdiği işi sahiplenen, varlığını kendi üzerinden gerçekleştiren, kırılgan görünürken güçlü, yabancıyken yakın durabilen, Türk Sineması'nın zümrütü olduğunu düşündüğüm Nurgül Yeşilçay'ı tanımış ve 'Derin Uyku'yu bitirmiş olmaktan dolayı son derece mutluyum."

GÜNAYDIN