kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Günseli Kato, 25 Kasım'da AÇEV'le birlikte Sandık Ada sergisini açıyor. Her sandığın içinde farklı birer mesaj olacak. Elde edilen para 100 ailenin eğitimine gidecek. 2010 yılında İssey Miyake'yle birlikte bir sergi yapacak.

Annemin mavi saçları yüzünden onunla gezemedim

06.11.2008
-Mavi saçlı bir anneye sahipsin...
-A.K:
Yedi yaşımdaydım annem saçını mavi yaptığında. Annemle iki sene sokağa çıkmadım.
-G.K: İlkokula yeni başlamış Aycan. Anne performans yapmak istiyor. 40 yaşına gelmiş, ailede şokta, devamlı doktorla konuşuyor, 'Maviye boyadı ne yapacağız?' Bastırılmış duygularımı dışa vurmak istiyorum, büyük resimler yapmak istiyorum. Doğal görüyorum mavi saçlarımı. Okula gidiyorum, Aycan yok. Masaların altına saklanıyor. Çocuklar etrafımda, 'Aaa mavi saçlı,' diyorlar. Aycan benimle iki sene sokağa çıkmadı. 'Anne elimi tutma, önden gideyim sen arkadan yürü' diyordu. Hocalarım da protesto etti; Osmanlı minyatürü yapan bir kadınsın ne işin var mavi saçla diye.

-Günseli Kato'nun kızı olmanın iyi ve kötü tarafları neler?
-A.K:
Tanışmak istediğim biri olduğunda anneme 'Beni tanıştırır mısın?' diyorum. Mesela Can Dündar'la Mustafa filminin galasında tanıştım. Çok hoşuma gitti. Annemin yolundan gideceğim. Güzel sanatlar okumak istiyorum Avrupa'da...

-Babana ne zaman gidiyorsun?
-A.K:
'Baba ben geliyorum,' dedim. Şaşıracağını düşünüyordum, o gayet sakin, 'Tamam ne zaman geliyorsun?' dedi, sanki sürekli gidiyormuşum gibi. Daha yakın olalım istiyorum.