kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
06.11.2008
Sevgili okurlar, hepinize iyi hafta sonları... Bu haftanın yorgunluğunu çıkarmak ve hafta sonuna mutlu başlamak istiyorsanız, damak zevkinize önem verin. Bugün size vereceğim tarifler hem çok lezzetli hem de sağlıklı... Biliyorsunuz lezzetten ödün vermeden sağlıklı yemekler yapmak benim için çok önemli. Sütlü mercimek çorbasını çok seveceksiniz... Hem protein değeri yüksek hem de çok lezzetli. Arkasından kıymalı boncuk makarna; karbonhidrat ve protein zengini. Lütfen karbonhidrat tüketmekten çekinmeyin çünkü vücudumuzun buna da ihtiyacı var. Ve peynirli top kek... Bu keke çocuklar bayılıyor. Sabah kahvaltınızda ya da ikindi kahvaltısında afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun, hayatınızdan lezzet ve sevgi eksik olmasın.

Sütlü mercimek çorbası (6 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 20 dk.
Mercimeği yıkayıp tencereye koyun. Arkasından soğan, patates ve havucu soyup yıkayın. İri iri doğrayıp, tencereye ilave edin. Sonrasında sütü ve suyu ilave edin. Kaynamaya bırakın. Kaynarken yağını, tuzunu ilave edin ve havuçların iyice piştiğinden emin olmak için çatal batırarak kontrol edin. Hepsini rondoya boşaltın ya da el blendırı kullanın. (Çok iyi çekin) Salep koyuluğunda nefis sütlü çorbanız hazır. Arzu ederseniz karabiberle tatlandırabilirsiniz.
MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı süt
1 orta boy soğan
1 orta boy patates
1 küçük boy havuç
3 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Kıymalı boncuk makarna (6 kişilik)
Hazırlama süresi:15 dk. Pişirme süresi: 20 dk.
Makarnanızı 10 dakika haşlayın. Eğer diri seviyorsanız 8 dakika da yeterli oluyor. Ayrı bir tencerede rendelenmiş soğanı kavurun, doğranmış domates ve bıberi de ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymayı ekleyin, biraz tuz ve karabiber ilave edip kavurduktan sonra altını kapatın. Haşlanmış olan makarnanızı geniş bir servis kabına alın. Üzerine kıyma karışımınızı ilave edip çok iyi karıştırın. Kaşar peyniri rendesini de ilave edip, sıcak servis yapın.
MALZEMELER
*
1 paket boncuk makarna
* 250 gr kıyma
* 1 küçük boy soğan
* 2 domates
* 3 adet yeşil tatlı biber
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
* Tuz ve bir tutam karabiber

Peynirli top kek (8 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 20 dk.
Beyaz peyniri çatalla ezin, ayrı bir kapta yumurtaları tuzla çırpın. Tuzu az kullanın çünkü peyniriniz de tuzlu olabilir. Maydanozu çok ince kıyın. Evinizde maydanoz yoksa dereotu da kullanabilirsiniz. Yumurta karışımınıza yoğurdu, sıvıyağı, peyniri ve maydanozu ilave edip çok iyi karıştırın. En son unu ve kabartma tozunu koyup karıştırın. Küçük top kek kalıplarına koyduğunuz keklerinizi 170 derece önceden ısıtılmış fırına verin. Pişmesi için 20 dakika yeterli olacaktır.
MALZEMELER
*
3 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* Yarım demet maydanoz
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 2.5 su bardağı un
* 250 gr. beyaz peynir
* Kabartma tozu
* 1 yemek kaşığı çörek otu
* Tuz