kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İngiltere Başbakanı, siyahi gruplarla bir araya geldi

Giriş Saati : 06.11.2008 15:42
Güncelleme : 06.11.2008 22:04
Yeni Haber
İngiltere Başbakanı Gordon Brown, ülkesindeki siyahi ve Asya kökenli azınlıklarla Parlamentoda bir araya geldi.

Obama'nın ABD başkanı seçilmesinin netleşmesinin hemen ardından yapılan görüşmede Brown, İşçi Partisi'nin 4.defa iktidarı kazanacağı mesajını verdi.

Toplantıya ayrıca Kuzey Londra'ya bağlı Haringey Belediyesi İşçi Partili Meclis üyesi Nilgün Canver de katıldı. Brown ile ayaküstü görüşen Canver, ABD seçim sonuçları ve Türkiye'nin İşçi Partili Dostları Grubu'nun Avrupa Parlamentosu'nda yapacağı tanıtım toplantısını gündeme getirdi.

Siyahi grupların yanısıra toplantıya Pakistan, Hindistan kökenli toplum liderleri ile Avam Kamarası lideri Harriet Harman, Toplum Bakanı Hazel Blears, Lord Ahmed gibi isimler de katıldı.

Bu arada Nilgün Canver, önümüzdeki yıl yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde İngiltere İşçi Partisi'nin adayı olarak katılacak.

Konuşmasında ABD'deki başkanlık seçimlerini yorumlayan Brown, sonuçları "muazzam" olarak değerlendirdi. Siyahi bir adayın başkan seçilmesinin çok nadir olduğunu anlatan Brown, "Bizimle aynı ideolojiye sahip Demokrat partinin ABD Başkanlık seçimini kazanması hepimize ders olmalıdır. Biz de genel seçimlerde aynı başarıyı göstermeliyiz. Bir dahaki genel seçimleri almak için milletvekillerimizin sayısın artırmayı hedefliyoruz."dedi.

Brown ayrıca, yıllar öncesine kadar Afrikalı siyahilerin taşlandığı Amerika'da Obama'nın başkan seçilmesinin tarihi bir olay olduğunu vurguladı.

CİHAN