kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

McCain: Dün rakibimdi şimdi başkanım

06.11.2008
Cumhuriyetçilerin adayı McCain seçim yenilgisinin ardından en içten konuşmasını yaptı. Kendisine oy atanlara "Bu sizin değil benim yenilgim. Amerikalı siyahlar bu tarihi olayla gurur duymalı. Obama'ya destek olacağım" dedi..
Salı günü dünya ABD'deki seçime tam anlamıyla kilitlendi... İlk eyaletlerden açıklamalar gelmeye başladığında burun buruna başlayan seçim ardından yerini Cumhuriyetçiler için ağır bir hezimete bıraktı. Obama'nın zaferini ilan etmesinin ardından, Cumhuriyetçilerin adayı John McCain de yenilgiyi kabul etti. Ve Obama'nın seçim zaferini kutladı. Obama'yı telefonla arayarak kutladığını söyleyen McCain, "Şimdiye kadar Obama rakibimdi, artık Başkanım" dedi.

ABD'NİN YENİ BAŞKANI BARACK OBAMA

İŞTE ABD'NİN YENİ "FIRST LADY"Sİ!

JAPONYA'NIN OBAMA KASABASINDA BAYRAM HAVASI

ABD'DE BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDEN FOTOĞRAFLAR

'SİYAHILER İÇİN TARİHİ GÜN'
McCain, seçim sonucunun belli olmasından sonra yaptığı Phoenix'te kendisini destekleyenlere konuşmada, "Amerikan halkı konuştu" dedi. Seçmenlerine hitap eden McCain "Bu, sizin değil benim yenilgim" dedi. McCain, "Bunun tarihi bir seçim olduğunu biliyorum. Bunun Amerikalı siyahlar için ne anlama geldiğinin farkındayım. Bu akşam onlar bundan gurur duymalı" dedi.

YUHALAYANLARI SUSTURDU
Cumhuriyetçi aday bugünün, "Afrika asıllı Amerikalılar için önemini" takdir ettiğini söyledi. "Obama da, ben de ABD'nin fırsatlar önerdiğine inanıyoruz. Bugünlere kolay gelmedik" dedi. Obama ve yardımcısı Joe Biden'ın, gelecek dört yılda ülkeye iyi bir hizmet vereceği inancını vurgulayan McCain'e karşılık, kalabalık dinleyici grubundan, yuhalama sesleri yükseldi. Ancak McCain, "Lütfen, lütfen" diyerek kalabalığı susturdu.