kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

30 infaz memurunun ifadesi alındı

Giriş Saati : 05.11.2008 11:53
Güncelleme : 05.11.2008 17:53
Yeni Haber
Metris Cezaevi'nde ''işkence ve kötü muamele'' sonucu hayatını kaybettiği öne sürülen Engin Çeber'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, yaklaşık 30 infaz korumu memurunun ''şüpheli'' sıfatıyla ifadesi alındı.

Çeber'in, Sarıyer'de polislerce gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak konulduğu Metris Cezaevi'nden kaldırıldığı hastanede ölümüne ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

Çeber'in ölümü konusunda soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, dün Metris Cezaevi'nde görevli yaklaşık 30 infaz koruma memurunun ''şüpheli'' olarak ifadesini aldı.

Bu kişiler dışında, bugün de Çeber'in gözaltına alındığı Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli 35 polis memuru, ifadelerinin alınması amacıyla savcılığa çağrıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına gelen polislerin ''şüpheli'' olarak ifadelerinin alınacağı belirtildi.

Çeber'in ölümüne tepki gösteren ve kendilerini ''Halk Cephesi'' olarak tanıtan yaklaşık 15 kişilik bir grup, Bakırköy Adliyesi önünde çeşitli döviz ve pankartlar açarak slogan attı.

Grup adına Gülseren Kandemir'in yaptığı basın açıklamasında, işkencenin son bulması ve Çeber'in ölümünde sorumluluğu olanların cezalandırılması talep edildi.

Soruşturma çerçevesinde, Metris Cezaevi'nde görevli bir infaz koruma müdürü ile 5 infaz koruma memuru daha önce tutuklanmıştı.

AA