kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İstanbul Boğazı’nda 16 noktadan atılan 8 bin havai fişek kentin üzerinde unutulmayacak görüntüler oluşturdu. Lazer gösterisi arasında 300 tekne de fener alayı yaptı.

Gurur ve coşkuyla kutlandı

30.10.2008
Başkentte Atatürk'ün manevi huzurunda başlayan kutlamalar dalga dalga Türkiye'nin dört bir yanına yayıldı. CHP'liler Meclis'te ve Köşk'teki resepsiyona katılmadı. Başbakan Erdoğan daha önce eleştirdiği DTP'lilerle sohbet etti..
Cumhuriyet Bayramı törenleri saat 08.45'te Anıtkabir'e çelenk konulmasıyla başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis'te kutlamaları kabul etti. Saat 10.55'te Hipodrom alanındaki geçit törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, saat 13.30'da Çankaya Köşkü'nde eşsiz öğle resepsiyonu verdi. Akşam da Köşk'te eşli resepsiyon vardı. Meclis'te düzenlenen törene katılmayan CHP lideri Deniz Baykal, Anıtkabir'deki yerini aldı.


*BOĞAZ'DA CUMHURİYET COŞKUSU...

Cumhurbaşkanı Gül, Ata'nın mozolesine çelenk konmasının ardından Anıtkabir özel defterine şöyle yazdı: "Büyük Atatürk, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 85'inci yıldönümünü gururla yaşıyoruz. Bize emanet ettiğin Cumhuriyeti gösterdiğin istikamette daha da yücelteceğimize ve işaret ettiğin muasır medeniyetlerin üzerine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Ruhun şad olsun."

MECLİS'TE SAMİMİ SOHBET
Cumhurbaşkanı Gül'ün kabul ettiği Meclis Tören Salonu'ndaki kutlamalarda, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ ile 20 dakika sohbet etti. Törene CHP lideri Baykal, CHP ve DSP milletvekilleri katılmazken, DTP'liler hazır bulundu. Meclis Başkanı Köksal Toptan "Bu hepimizin bayramı. Niye gelmediklerini CHP'li arkadaşlara sormak lazım" derken, CHP'nin İletişim Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "...Cumhuriyetin temel değerlerinin hızla aşındırılıp yozlaştırıldığı bir dönemde Anıtkabir ziyareti ötesinde, bundan daha ileri bir cumhuriyet kutlamasının şartlarının bulunduğunu düşünmüyoruz. O nedenle sadece Anıtkabir ziyareti ile noktaladık." Hipodrom'daki kutlamalara Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanı Toptan, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ katıldı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ise törende Toptan'ın sağında yerini aldı.

RESEPSİYON
Köşk'teki ilk resepsiyonda Başbakan Erdoğan, daha önce eleştirdiği DTP'li vekiller Sırrı Sakık, Akın Birdal, Hasip Kaplan ve Bengi Yıldız ile el sıkıştı, hatırlarını sordu. Resepsiyona CHP'den sadece Şükrü Elekdağ katıldı. DSP'den ise Mücahit Pehlivan Çankaya'daki öğle resepsiyonuna katıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli de resepsiyonda yerini aldı. Resepsiyona Türkiye'de bulunan Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani de katıldı. Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde akşam da eşli resepsiyon vardı. Bayan Gül'ün lacivert bir elbise giydiği resepsiyonda Elveda Rumeli'nin baş aktörü Erdal Özyağcılar Gül'e film setini ziyaret ettiği için teşekkür etti. Sanatçı Sibel Can, Süheyl Uygur, Kenan Işık, Zara, Mustafa Erdoğan, Ahmet Özhan, Şefika Kutluer, Yıldız İbrahimova gibi isimlerle bizzat ilgilenen Gül çifti çok sayıda işadamına da evsahipliği yaptı. CKöşk'teki resepsiyon saatlerinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da bir ilke imza attı ve Merkez Orduevi'nde Cumhuriyet balosu düzenledi. ANKARA
Haberin fotoğrafları