kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Keçeli, tam 1.5 yıldır reklam jingle’ları hazırlıyor. Bu jingle’lar arasında Akbank, Cola Turka ve Nestle’nin reklam müzikleri de bulunuyor.

Türkiye'nin ilk butik-rock albümünü hazırlıyorum!

ECE SARUHAN
26.10.2008
Müzik piyasasına birçok genç yetenek kazandıran Miller Music Factory yarışmasının, geçtiğimiz yılki birincisi Mustafa Keçeli iddialı: Muhteşem bir albümle geliyorum. Türkiye'yi butik-rock'la tanıştıracağım..
Türkiye Mustafa Keçeli'nin adını geçtiğimiz yıl katıldığı 'Miller Music Factory' adlı yarışmada kazandığı birincilikle duydu. Sesinin güzelliği ve bebek yüzüyle önce müzik eleştirmenlerinin ilgisini çekti, sonra bazı yazarların köşelerinde adından övgüyle söz edildi. Ardından internette hatırı sayılır bir hayran kitlesi oluştu. Öyle ki 'facebook'ta 'Mustafa Keçeli Fanları' diye sayfa bile açıldı. Henüz albümü çıkmadan şarkıları internette, hatta radyolarda çalınır oldu.

İÇİMDEN BİR CANAVAR ÇIKIYOR!
Kasım ayında Türkiye'nin 'butik rock' tarzındaki ilk albümünü piyasaya sürecek olan 26 yaşındaki Keçeli, müziğin hayatındaki yerinden bahsederken gözlerinin içi gülüyor. Ben de dahil birçok kişinin Keanu Reeves'e, bazılarının ise Richard Gere'e benzettiği o bebek yüzü 'müzik' derken öyle bir aydınlanıyor ki; dayanamayıp soruyorum: "Rockçılar genelde sert mizaçlı olur. Siz bu sevimlikle nasıl tutunacaksınız bu sektörde?" Hemen cevabı patlatıyor: "Siz bakmayın benim böyle masum göründüğüme. Sahnede çok değişiyorum. İçimden öyle bir canavar çıkıyor ki; beni bile şaşırtıyor..."

* Müzik yapmaya nasıl başladınız?
13 yaşındayken Bryan Adams konserine gittim ve "Rockstarlık çok zevkli bir iş. Hem eğleniyorsun, hem de para kazanıyorsun" dedim. (Gülüyor) 14 yaşında ilk gitarımı aldım ve kendi kendime elektro gitar çalmayı öğrendim. Ben, bu işi çok sevdim. Başarılı olmak için çok sevmek şart. O dönem arkadaşlarım metal müzik dinlerken, ben Beatles dinlerdim. Onların şarkılarını çalma hevesim de, gitarı öğrenmem de, bu yönde etkili oldu. Zaman geçtikçe kendimi grup kurmuş ve okulda konserler vermeye başlamış halde buldum. Beste yapmaya başladım. 20-21 yaşında, bu işi profesyonel olarak denemeye karar verdim.

GARO MAFYAN CESARET VERDİ!
* Üniversitede müzik eğitimi mi aldınız?
Hayır, Bilgi Üniversitesi'nde reklamcılık okudum. O konuda da çok başarılıydım. Yarışmalara girip, birincilikler aldım. Üniversite yıllarımda dışarıda da müzik yapmıyordum çünkü bir grubum yoktu. Bir türlü kendi kafamda müzisyenler bulamadığım için evde kayıtlar yapıyordum. 2005'te üniversiteyi bitirdiğimde, yaklaşık 30-35 tane bestem vardı. Askere gidip geldiktensonra, çocukluk arkadaşım olan ve Teoman'ın 'Renkli Rüyalar Oteli' albümünü yapan Mehmet Cem Ünal ile önümüzdeki ayın ortalarında çıkacak albümümün çalışmalarına başladık. Bu arada Garo Mafyan gibi önemli insanlara da parçalarımı dinlettim ve onların onayıyla albüm çıkarmaya karar verdim.

* Nasıl ulaştınız Garo Mafyan'a?
Şans eseri eşine ulaştım ve CD'mi verdim. Ertesi gün Garo Mafyan bana e-mail attı ve "Hevesini kaybetme. Çok iyisin. Bu işe gir" dedi. Belki de öyle demeseydi, bu kadar motive olamayacaktım. Sonra Mehmet'le yola koyulduk ve albümü yaparken çok eğlendik.

BÜTÜN ŞARKILARIM BİRER HİT!

* Bu süreçte Miller Music Factory yarışmasına katılıp, birinci de oldunuz...
Miller Music Factory'de alternatif rock kategorisi açıldığını duyunca hemen bu yarışmaya katıldım ve finale kaldım. Yarışmada 'Son Bir Şans' adlı şarkım birinci oldu. Benden önce de Bedük birinci olmuştu. O da, çok iyi müzik yapıyor. Bu yarışma, profesyonel olarak müzik yapmak için çok önemli bir yol. Yarışmadan sonra Miller ekibi ile Seatle'a gittik. Orada ilk kez biri beni tanıdı. Bu durum, çok hoşuma gitmişti. (Gülüyor)

* Albümünüzün tarzı için 'butik-rock' demişsiniz. Yeni bir tarz mı bu?
Avrupa'da ve Amerika'da örnekleri olan ama Türkiye'de daha önce hiç yapılmamış bir tarz. İlk kez ben deneyeceğim. Butik şeyler daha özeldir, daha bir alıcısına özgüdür. Günümüzde genelde karanlık rock şarkıları yapılıyor. Benim Equinox Müzik'ten çıkacak olan 'Güneş Işığı' adlı albümüm ise farklı, pozitif ve neşeli bir albüm olacak. Bu albüm benim 10 yıllık bestelerimi kapsıyor. Müziğim evrensel. İngilizce söz yazsanız, Avrupa ve Amerika'da bile tutabilecek şarkılarım var. Bütün şarkılarım hit! İlk klibimi 'Son Bir Şans' adlı şarkıma çekeceğiz. Albüm gerçekten mükemmel oldu. O kadar çok içime sindi ki anlatamam. Türkiye'de kendi yerini edinecek, ses getirecek, farklı bir albüm oldu.