kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Dokuz yıldır dizi setinde mutlu bir aile gibi olduk

MUSTAFA KIZIL
26.10.2008
'Bizim Evin Halleri'nin Nemide'si Beyhan Saran, dizinin bu kadar sevilmesini samimiyete bağlıyor: Doğum günlerini, evlenme yıldönümlerini sette kutluyoruz. Akraba gibi olduk..
atv'de hafta içi her gün yayınlanan 'Bizim Evin Halleri' dizisinde canlandırdığı Nemide karakteriyle herkesin sevgilisi olan Beyhan Saran, oyunculukta 48 yılını doldurdu. Aslında onu 'Ferhunde Hanımlar' dizisinde oynadığı Ferhunde Hanım karakteriyle sevdik. Hepimizin evinde ailenin bir ferdi gibi olmuştu. Ardından 'Bizim Evin Halleri'nde Nemide karakteriyle yaklaşık 2 bin bölümdür evlerimize konuk oluyor. Usta oyuncu Beyhan Saran ile keyifli bir röportaj yaptık.

* 'Bizim Evin Halleri' 9 yıldır devam ediyor. Sizin de kesintisiz olarak dizilerde oynama süreniz 15 yılı geçti sanırım...
Daha fazla... 20 yıldır dizilerdeyim. İlk önce 'Kadın Ana', 'Ah Ana', 'Hanife Hala' gibi Basri Uçkan'ın dizilerinde oynadım. O dönemler seyircimiz çok boldu. Reyting olsaydı herhalde tavanı vururduk. Sonra 'Ferhunde Hanımlar' geldi.

* Sonrasında da 'Bizim Evin Halleri' oldu değil mi?
'Bizim Evin Halleri' de 2 bin bölüme yaklaştı. Sette akraba gibiyiz. Birbirimizin dertleriyle üzülüp, sevinçleriyle seviniyoruz. Doğum günlerini, evlenme yıldönümlerini sette kutluyoruz. Mutlu bir aileyiz. O mutluluğumuzu seyirciler de algılıyor.

* Ferhunde Hanımlar dizisi unutulmadı. Şu anda bile Nemide'den çok Ferhunde Hanım olarak biliniyorsunuz...
O aslında komedi yanı ağır basan bir diziydi. O zaman kanallar da çok değildi. Daha az kanal olduğu için o karakter seyircinin kafasında daha çok yer edindi. Aşağı yukarı aynı kadro zaten. İçimizden bir kaç arkadaşımız İstanbul'a tayin oldu.

* 'Bizim Evin Halleri' komik bir aile dizisi olarak başladı. Ama sonrasında drama döndü...
Bizim millet ağlamayı seviyor. Hatta talepler geliyor 'ille acıklı olsun' diyorlar. 'Ne güzel ağladık' diye tepkiler geliyor. Bir de reyting kaygısı var. Bakıyoruz acılı sahnelerimiz daha çok reyting alıyor. Dizinin içinde yine komedi var. Hayatta olduğu gibi... Ama ağırlık daha çok dramda.

DİZİ SESLİ ÇEKİLİYOR
* Dizinin bu kadar uzun sürmesinin sihri nedir?
Samimiyet ve sıcaklık. Biz olduğumuz gibiyiz. Gözüktüğümüz gibiyiz. Nitekim az önce söyledim, hepimize 'Siz aynısınız' diyorlar. Sıcaklık, samiyet ve ciddiyet başarıyı getiriyor. Biz dublaj da yapmıyoruz. Sesli çekiyoruz. Bu emek istiyor. Gece mutlaka ezber yapıyoruz. Burada provalar yapıyoruz. Çok ciddi çalışıyoruz. Gerçek bir aile gibi olduk.

* Sizi belki de hayata bağlayan en önemli nedenlerden biri bu olsa gerek...
Doğru... Çalışmak çok iyi bir şey... Sevdiğiniz kişilerle, doğru bir yerde, gerçek bir yerde çalışmak insanı çok mutlu ediyor.

* Eşiniz öleli 2 yıl oldu. Bildiğim kadarıyla adına ödül töreni de yapılıyor.
Bu yıl ikincisi yapıldı. Baykal Saran Ödülü... Durukan Ordu'ya verildi ödül. Çok genç ve yetenekli bir genç oyuncu. Bunu Saran Ailesi tertip ediyor. Türkiye'de yapılan ilk paralı ödül. Birinciye verelim, mutlu olsun istedik. Onun hatırasına böyle bir ödül tertiplendi. Devlet Tiyatroları'da büyük katkılarda bulundu. İstediğimiz salonu açıyorlar. Bize çok kolaylık sağladılar.
Haberin fotoğrafları