kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cumhuriyetçileri kendi silahları ile vurdu

26.10.2008
ABD Başkanı Bush'a üst üste iki seçim kazandıran eski danışmanı Karl Rove'dan tarihi itiraf: Obama taktiklerimizi bizden iyi kullanıyor..
Son iki seçimde ABD Başkanı George W. Bush'un kazanmasını sağlayan ve "Bush'un beyni" olarak nitelendirilen Karl Rove, 2008 seçimini İngiliz Sunday Times gazetesine yorumladı. Cumhuriyetçilerin adayı John McCain'in, Demokratların adayı Barack Obama karşısında yenik oluşunuysa kendi geliştirdiği taktiklerin Demokratlar tarafından daha başarılı olarak kullanılmasına bağladı. "Obama kazanırsa bu, Cumhuriyetçilerin kendi silahlarıyla vurulması anlamına gelir" diyen Rove, Bush'a seçimi kazandıran, Obama'nınsa yarışa önde girmesini sağlayan taktikleri şöyle sıraladı:

* Obama'nın kesin, vazgeçmediği tek bir seçim sloganı var. Seçmenin aklında kalıyor.

* Destek verdiği ve vermediği konularda net bir tavır sergiliyor.

* Bağışçılar sayesinde iyi bir bütçe oluşturdu. Sürekli reklamlarla seçmenle bağ kurdu.

* Kilit eyaletlerde son 2 hafta reklam, TV programı ve toplantıları artırdı.

* Kendine sadık bir gönüllü ordusu kurdu. Gençleri özellikle kararsızlıkları etkilemekte kullandı.

* Kendi ismini ve sloganını taşıyan anı eşyalarının her yere yayılmasını sağladı, bir nevi marka olmayı başardı. Öte yandan, tüm bu taktikleri uygulayan Demokratların yıllardan beri olmayan tam bir çoğunlukla iktidara sahip olmaları cumhuriyetçilerin gözünü korkutuyor. Senato'da en az 60 sandalyeye sahip olmayı bekleyen, Temsilciler Meclisi ve Başkanlıkla birlikte istedikleri her tür yasayı geçirme imkanı olacak Demokratların önünü kesmek için atılan adımların etkisiz olması cumhuriyetçileri gelecek 4 yıl boyunca tamamen etkisiz eleman olarak kalma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor.
Haberin fotoğrafları