kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Kılıktan kılığa giriyor!

Mustafa DERYAHAN
26.10.2008
Usta tiyatrocu Enis Fosforoğlu, yeni oyunu 'Ayna Ayna'da, birçok farklı tiplemeyi canlandırarak, Türkiye'nin gündemindeki olaylara, insanlara ve medyaya 'ince ince' dokunduruyor!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kılıktan kılığa giriyor!
Enis Fosforoğlu Tiyatrosu, 'Ayna Ayna' adlı müzikal kaberenin galasını, önceki akşam Göztepe'deki Halis Kurtça Gösteri Merkezi'nde yaptı. Salonu tıklım tıklım dolduran izleyiciler; Ali Erdoğan'ın yazdığı, Seren Fosforoğlu'nun yönettiği oyunu çok beğendi. Müziklerini Murat Evgin'in yaptığı müzikal kabereyi, 9 kişilik bir kadroyla sahneleyen Enis Fosforoğlu, ilgiden çok memnun olduğunu söyledi. Oyunda; Türkiye'de yaşanan olayları, gündemdeki insanları ve sabah programları ekseninde medyayı 'tatlı bir dille' eleştiren Fosforoğlu, amaçlarının 'eğlendirirken düşündürmek' olduğunu ifade etti.

Amacımız hayata ayna tutmak

'Ayna Ayna'da kılıktan kılığa giren Enis Fosforoğlu şöyle devam etti: "Bu oyunda hayata ayna tutuyoruz. Uyandığımızda ya da giyinirken aynaya bakarız. Nerem yamuk, nerem düzgün diye... Ama ruhumuza ayna tutmayı ıskalarız. Oyunda, fazla taraf tutmadan, Türkiye'de yaşananları anlatıyoruz. Seyircinin tepkisi olumlu." Oyunun yazarı Ali Erdoğan da, "Memleketin her yerinden mizah fışkırıyor. Bu malzemeler, bir oyun için yeterli" diye konuştu. Seren Fosforoğlu ise, ilk yönetmenlik deneyimini yaşadığını belirterek, "Sahnede oyuncu arkadaşlarım ve babam vardı. Benim için çok zordu. Fakat güzel bir iş başardık" dedi. Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla sergilenen oyunda; Enis Fosforoğlu, Birtan Turan, Korhan Karakışla, Yeliz Yalçın Çelebi, Seda Özel, Soner Ergür, Can Ergen ve İlkay Çelebi rol alıyor. Oyun, 31 Ekim'de Halis Kurtça, 7 Kasım'da ise Sarıyer Kültür Merkezi'nde gösterilecek.
Haberin fotoğrafları