kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İstanbul boğuldu barajlar doldu

Mehmet YILDIRIM - Yalçın BEL
26.10.2008
İstanbul'da iki gündür etkili olan sağanak sonucu barajlardaki su yaklaşık yüzde bir oranında arttı. Ancak trafik aksadı, pek çok ev ve işyerini su bastı..
Yurdun büyük kısmında şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Yağıştan nasibini alan illerden biri de İstanbul oldu. Cumartesi gecesi şiddetlenen ve 24 saat neredeyse aralıksız süren yağışa, Avrasya Maratonu nedeniyle bazı yolların kapatılması da eklenince, pazar olmasına rağmen vatandaşlar trafikte zor anlar yaşandı, çok sayıda kaza meydana geldi. Pekçok ev ve işyerini ise su bastı. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi'den (AKOM)yapılan ihbar üzerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri orta düzeyde alarma geçti. İstanbul'da metrekareye 55 kilo yağış düştüğü öğrenilirken, Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, son 24 saatte metrekareye, Sarıyer'de 55,4, Kartal'da 12.5, Şile'de 45, Florya'da 31.5 Eminönü'nde ise 54 kilogram yağış düştüğünü belirtti. Bu yağışın barajlarda takriben yüzde birlik bir artış sağladığı öğrenildi. Bu arada Ümraniye'de bazı evler, 2 gündür yağan yağmur yüzünden sular altında kaldı. Çekmeköy'de süper lüks olarak inşa edilen villalar da su baskınlarından etkilendi.

AYAMAMA DERESİ TAŞTI
Aralıksız yağış sonrası Bağcılar Ayamama Deresi taştı, Basın Ekspres yolu sular altında kaldı. Göle dönen yolda araçlar ilerleyemedi, trafik felç oldu. Basın Ekspres yolunda taşan sular nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Polis kilitlenen trafiği açmak için yoğun çaba sarf ederken itfaiye ekipleri de yoldaki suları tahliye etmeye çalıştı. Yağış nedeniyle Yenibosna Merkez mahallesinde bulunan fabrikalar da sular altında kaldı. Şerife Ata isimli vatandaş da, bir yıl önce satın aldıkları dairenin sular altında kalmasına isyan ederek, "Hiçbir şeyimiz kalmadı. Sabah altıdan beri ayaktayız. 5 saat sonra belediye ekipleri geldi" diye gözyaşı döktü. AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, kent genelinde toplam 154 su baskını ihbarı yapıldığı öğrenildi. Yağışın bugün etkisini azaltarak süreceği belirtildi.

GÜNEYDOĞU'YU DA VURDU
Yağış Doğu ve Güneydoğu'da da etkili oldu. Şanlıurfa-Viranşehir yolunda suyun kapladığı çukur bölgeye bir kamyonetle bir otomobil sürüklenirken, bir kamyon da devrildi. Sürücüler yaklaşık 3 saat yardım bekledi. Van'da sel nedeniyle İran-Türkiye tren seferi aksadı. Batman-Diyarbakır Karayolu'nda da sel sularına kapılan bir LPG tankeri devrildi.