kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Evanjeliklerin 2012 Obama kehaneti

25.10.2008
ABD'de seçime 10 gün kala ülkedeki koyu Hıristiyan gruplar Obama'nın desteğini düşürmek ve gençleri yanlarına çekmek için mektuplu bir kampanya başlattı..
ABD'de dünya gündeminın ilk sırasında yer alan seçime sadece 10 gün kaldı. Son anketlerde Demokrat aday Barack Obama'nın, Cumhuriyetçi aday John McCain'in önünde yer alması cumhuriyetçi örgütleri harekete geçirdi. Başkan George W. Bush'un da dahil olduğu koyu Hıristiyan mezhebi Evanjeliklerse resmen Obama'ya savaş açtı. "Obama'nın Amerika'sından 2012'den mektuplar" başlıklı ve Obama'nın başkanlığında ülkede yaşanacakların, bir Hıristiyan'ın gözünden anlatıldığı hayali mektupta siyahi liderin seçilmesinin ülkeye felaket getireceği iddia ediliyor. İnternete yerleştirilen ve e-posta aracılığıyla yayılan sanal mektupta şu ifadeler yer alıyor:

* ABD'nin 4 büyük kenti terör saldırılarına hedef olacak.
* Rusya, Doğu Avrupa'daki ülkeleri işgal edecek.
* İsrail mutlaka nükleer bombayla vurulacak.
* Her eyalette eşcinsel evlilikler için onay çıkacak.
* İzcilerin tamamının başına eşcinseller getirilecek.
* El Kaide örgütü Irak'ı yönetmeye başlayacak.

Obama taraftarları bu senaryolarla seçmenleri çekmeye çalışmanın "aptalca" olduğunu söylüyor. Yetkililer, "Gençleri korkutmaya çalışıyorlar" diyor. Evanjeliklerse özellikle gençlerin Obama'nın söyleminden etkilendiğini, onları yeniden kazanmak için bu uyarıyı kendilerine yolladıklarını söylüyor. AP ajansına konuşan Iowa Üniversitesi'nden Kim Conger, "Evanjelik oyları sayesinde Bush 2004'te kazandı. Şimdi Cumhuriyetçiler aynı mucizeyi bir kez daha yaşamak istiyor" dedi.
Haberin fotoğrafları