kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Protesto için ekran kararttılar

Giriş Saati : 25.10.2008 11:15
Güncelleme : 25.10.2008 19:14
Yeni Haber
Van'da 2 yerel televizyon, yıllardır yaşanan elektrik kesintilerini protesto etmek için ekran kararttı.

Merkür TV ve Van TV, elektrik kesintileriyle ilgili yaptıkları haberlere rağmen problem çözülmeyince ekran karartarak tepkilerini dile getirdi. Ekrana mum görüntüsüyle birlikte "Yeter artık enerjimiz tükendi" yazısını taşıyan televizyon kanalları, eylemlerini sabah saatlerine kadar sürdürdü. Vatandaşlar da televizyon kanallarını arayarak aldığı karara destek verdi. Merkür TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Emin Yiğit, bu kararlarının bir protesto olduğunu belirterek, yıllardan beri yaşanan elektrik kesintilerine karşı yaptıklarını söyledi.

Yiğit, "Biz yerel televizyonlar olarak halkı temsil ediyoruz. Halkın duygularına tercüman oluyoruz. Bu elektrik kesintilerinden sonra yayına devam etmemiz hem kendimize hem de Van halkına saygısızlık olurdu. Siz bir yayın kuruluşu olacaksınız, halkla aynı sıkıntıları yaşayacaksınız ve yayına devam edeceksiniz. Bu etik olmazdı." dedi.

Artık konuşmalarının çok şey ifade etmediğini ifade eden Yiğit, "Ekranlarımız her şeyi anlatıyor. Stüdyolarımızdan verilmeyen söz ve vaat kalmadı. Çok şey yazıldı çizildi. Ama şu ana kadar hiçbir çözüm olmadı. Umarım bu ekranımız duygularımıza tercüman olmuştur." diye konuştu.

Van TV Genel Yayın Yönetmeni Akın Kandaşoğlu da, elektrik kesintilerine karşı Vanlılar adına verilecek en iyi cevabın ekran karartma olduğunu düşünüp böyle bir karar aldıklarını belirterek, metropol bir kentte, hâlâ günde 10'larca kez elektrik kesintisinin yaşanmasını ayıp olarak nitelendirdi.

(CİHAN)