kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tunceli'de gergin saatler

Giriş Saati : 25.10.2008 12:17
Güncelleme : 25.10.2008 19:14
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, helikopter ile saat 12.30'da Elazığ'dan Tunceli'ye geldi.

Başbakan Erdoğan'ı, şehir stadında Tunceli Valisi Mustafa Yaman ve bölge milletvekilleri ile öteki yetkililer karşıladı. Erdoğan ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya da Tunceli'ye geldi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisinin Tunceli Merkez İlçe Kongresi'ne katılacak. Tunceli Valiliğini'de ziyaret edecek olan Erdoğan, toplu açılış ve TOKİ tarafından yaptırılan 134 konutun anahtar teslim törenine katılacak.

TUNCELİ'DE HAREKETLİ SAATLER

Tunceli'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto eden bir grup, PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atarak şehir merkezine yürüyüşe başladı.

Aralarında Tuncali DTP milletvekili Şerafettin Halis ve Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil'in de bulunduğu grup AKP il binasına yürüyerek siyah çelenk bırakacak. Ancak polis zaman zaman uyarı yaparak gösterenin yasal olmadığını ve gösterilerin sonlandırılmasını istiyor. Yürüyüş devam ediyor. Polis il genelinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

TUNCELİ'DE BOMBA PANİĞİ

Tunceli'de Subay Gazinosu önüne bırakılan şüpheli çantadan çıkan bomba, uzman ekipler tarafından imha edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tunceli gezisine saatler kala, sabahın erken saatlerinde gelen bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, Subay Gazinosu önüne bırakılan şüpheli çanta nedeniyle bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Tüm yollar trafiğe kapatılırken, olay yerine bomba uzman ekipleri sevk edildi.

Hareketli saatlerin yaşandığı olay yerinde, bomba uzmanları siyah çantaya müdahale etti. Fünye ile kontrollü bir şekilde patlatılan çantadan bomba çıktı. Polis patlayıcının türünü araştırırken, çantanın kimler tarafından bırakıldığı araştırılıyor. Vatandaşlar ise bombanın kontrollü bir şekilde patlatılmasının ardından rahat bir nefes alırken, polis ekipleri, Başbakan Erdoğan ın gezisi öncesi şüpheli gördüğü araç ve yayaları dik dik arıyor.

(AJANSLAR)