kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Alternatif ve yeni dengeler

Bugün için Numan Kurtulmuş'un başkanlığındaki bir Saadet Partisi, AK Parti açısından tehlike gibi gözükmeyebilir. Ama, gün geldiğinde, seçim meydanlarında, İmam Hatiplerin sorununu ve başörtü yasağını halledemediği için Tayyip Erdoğan'ı eleştiren en etkili ve inandırıcı isim Numan Kurtulmuş olacaktır. Bekleyelim, görelim.
Birkaç gazete, AK Parti'den transfer yapmak suretiyle Saadet Partisi'nin TBMM'de grup kurabileceğini yazdı. Oysa, onlarda böyle bir niyet yok. Muhalefeti meydanlarda yapacaklar. Halkın desteğini sağlamaya çalışacaklar. AK Parti açısından bu iyi haber. Milletvekili pazarları kurulmayacak . Siyasi ahlâk, ayaklar altına alınmayacak.
Numan Kurtulmuş, Tayyip Erdoğan'dan farkını şöyle ortaya koyuyor: "Fazilet Partisi içinde yenilikçilerin hareketi fikre dayanmıyordu. Mücadele, benimsenen ortak değerler üzerinden başlatılmamıştı. 'Erbakan ve takımı gitsin; Erdoğan ve arkadaşları gelsin' deniliyordu. Oysa bizim, ortak bir paydamız var; güçlü inançlarımız var. Pergelin bir ucunu bu değerler üzerinde sabitleyeceğiz. Ama diğer ucunu açarak, mutabakat ortamı yaratmaya çalışacağız. Hiçbir zaman Batı düşmanı olmadık fakat, Avrupa Birliği'nin bekleme odasında kalmaya da rıza göstermeyiz."
Şu anda hiçbir parti umut vermediği için, AK Parti'nin eli güçlü. Diyelim ki, CHP ve MHP'nin lideri değişti, Saadet'in başına da Numan Kurtulmuş geldi. Dengeler öyle bir sarsılır ki hayret edersiniz. Bence AK Parti, sanki böyle bir gelişme olacakmış gibi davranmalı. Bu şekilde hatalar da asgariye inmiş olur.