kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
M. Aydın

İstanbul Barosu başkanını arıyor

24.10.2008
Türkiye'nin en büyük barosuna üye avukatlar baro başkanlığı için oy vermeye hazırlanıyor. Yarın başlayacak kongrede altı grup yarışacak..
Kazım Kolcuoğlu'nun iki dönemdir başkanlığını yaptığı İstanbul Barosu'nda 25-26 Ekim'de 25 bin avukat yeni başkanlarını seçecek. Türkiye'nin en büyük barosu İstanbul Barosu'nda bulunan 6 grup kendi adayları için oy verecek. İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Salonu'nda yapılacak seçimlerde oy kullanmayan avukatlar ise 50 YTL ceza verecek. Tekrar aday olmayan Kolcuoğlu'nun grubu 'Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun yeniden başkan çıkartması bekleniyor. Çağdaş Avukatlar Grubu Baro Başkanı adayı Kemal Aytaç, yargıda avukatlık mesleğinin çökertildiğini belirterek, "Görev aldığımızda avukat saygın, baro etkin ve demokratik olacak. Sosyal devleti ve toplumun haklarını savunacağız" dedi.

DİKKAT ÇEKİCİ PROJELER
Üç dönemdir yönetim kurulu üyesi olan Muammer Aydın ise " 'Barocard' uygulaması, uzak cezaevleri için ücretsiz ulaşım imkânı, CMK ve adli yardım için ödenen ücretlere uygulanacak KDV'nin kaldırılması ve vatandaşların alacağı ücretsiz adli yardımdaki prosedürün kaldırılması" gibi projelerle dikkat çekiyor. Hukukun Üstünlüğü Grubu'nun adayı da Şadi Çarsancaklı. Hukukçular Derneği ve Mazlumder'de de aktif görev alan Çarsancaklı "Özgür Baro için mücadale edeceğiz. Galip gelenin, hukuk ve adalet olmasını diliyorum" diye konuştu. İstanbul Baro Başkanlığı için Çağdaş Avukatlar Birliği'nden Uğur Yetimoğlu, Savunma Avukatları Grubu'ndan Muhittin Köylüoğlu ve Katılımcı Avukatlar Grubu'ndan ise Mebuse Tekay yarışacak.
Haberin fotoğrafları