kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Silivri Cezaevi önünde bu kez az sayıda protestocu toplandı.

Mahkeme başkanı da dinlemeden şikâyetçi

24.10.2008
İlk duruşmada yaşanan izdihamdan sonra ertelenen Ergenekon davasına dün devam edildi. Alınan önlemlerle bir sıkıntı yaşanmadı Avukatların şikâyeti üzerine mahkeme başkanı "Benimki de dinlenebilir. Hâkimin telefonunun dinlenmediğini kim iddia edebilir" cevabını verdi..
İlk duruşmasına "yer darlığının yarattığı izdiham" damgasını vuran Ergenekon davasının ikinci oturumu sadece tutuklu sanıkların katılımı ve ikinci salonun da duruşmaya dahil edilmesiyle 'sakin bir ortamda' gerçekleştirildi. Silivri Cezaevi'nde görülen, aralarında Veli Küçük, Kemal Alemdaroğlu, Doğu Perinçek, Muzaffer Tekin gibi isimlerin yer aldığı 46'sı tutuklu 86 sanıklı davanın ikinci duruşması ilginç diyaloglara sahne oldu. Emekli yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk'ün avukatı Yaşar Ağasu'nun "Telefonlarımız dinleniyor" yönündeki şikâyetine 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün'ün, "Benim telefonum da dinlenebilir. Hâkimlerin telefonlarının dinlenmediğini kim iddia edebilir" karşılığını vermesi, sanık avukatı ve yakınlarının alkışlı desteğini aldı.

* ÖCALAN BENZETMESİ: Sanıklardan emekli astsubay Oktay Yıldırım avukat sayısında sınırlandırılma getirilmesine "bebek katilinde bile avukat kısıtlaması getirilmedi. Ona tanınan hakkın bana da tanınmasını istiyorum" diyerek tepki gösterdi.

* RAHAT KOLTUK TALEBİ: Sanık Serhan Bolluk'un avukatı Vahdettin Erdem ise "Duruşma savcıları, rahat koltuğunda oturuyor. Ben burada sandalyede bile rahat oturamıyorum. Bu silahların eşitliği ilkesine aykırıdır" dedi.

* TUNCAY GÜNEY: Kemal Kerinçsiz'in avukatı Kadir Kartal, "Buraya duruşma salonu deseniz de ben kendimi cezaevinde hissediyorum" diyerek iddianamede adı geçen Tuncay Güney'in kim olduğunu sordu. Kartal, "CIA mi yoksa MOSSAD ajanı mı? Neden burada yok. Burada hukuk iğfal edilmiş durumda" dedi. Kartal mahkemenin "Ergenekon" kelimesinin davayla birlikte anılmasını önlemek için bir karar alınmasını ve Resmi Gazete'de yayımlanmasını istedi.

* EN FAZLA GELİR: Kimlik tespiti sırasında en yüksek geliri aylık 30- 40 bin YTL ile Özalların kuyumcusu Hayrettin Ertekin bildirdi. Emekli maaşını Mehmetçik Vakfı'na bağışladığını söyledi. 21 bin YTL gelir bildiren Semih Tufan Günaltay'ı 8 bin dolar kira geliriyle Sami Hoştan izledi.

TAHLİYE TALEBİNE RET
Prof. Dr. Emin Gürses cezaevine girmeden önce 3 bin YTL maaş aldığını belirterek , "Zam yaptılar ve 300- 400 arttı, onu da ev sahibi istiyor" dedi. Emekli tuğgeneral Veli Küçük, ortak olduğu güvenlik şirketinin zarar ettiğini söylerken, "Emekli maaşım 3 bin 200 YTL" diye konuştu. Aydınlık Dergisi yöneticisi Serhan Bolluk da, verdiği ev adresinde kimin oturduğu sorulunca "Beraber olduğum kadın, ayrıca evliyim ve 2 çocuğum var" dedi. Duruşma salonunda slogan atan tutuklu sanık Hüseyin Gürüm mahkeme başkanı tarafından salondan atıldı. Mahkeme tutuklu sanıkların tahliye talebini reddederken, dava duruşması 27 Ekim'e ertelendi. Pazartesi günü yapılacak duruşmaya daha önce ayrı yargılamaları karara bağlayan tutuksuz sanıklar da çağrıldı.

Veli SARIBOĞA-Hasan ERŞAN-Ercan SARIKAYA-Güngör KARAKUŞ-Ferhat ULUDAĞLAR-SABAH
Haberin fotoğrafları