kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rusya'dan Gürcistan'daki AB gözlemcilerine eleştiri

Giriş Saati : 23.10.2008 16:09
Güncelleme : 23.10.2008 21:19
Yeni Haber
Rusya, Gürcistan'daki AB gözlemcilerini buradaki Gürcü askerlerin hareketliliğine göz yummakla suçladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yaptığı açıklamada, Gürcü askerlerinin tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya ve Abhazya'nın sınırları yakınlarında bulunduğunu, bunun da ateşkes anlaşmasına aykırı olduğunu söyledi.

AB gözlemcilerinin, Gürcü askerlerinin hareketlerine fazla dikkat etmediği belirten Lavrov, Gürcü askerlerinin faaliyetlerinin yeni çatışmalara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Gürcistan'ın çatışmadan sonra askerlerini üslerine çekme konusunda taahhütlerini yerine getirmediğini ifade eden Lavrov, Gürcistan'ın askeri eski üslerine çekme yerine, Güney Osetya ve Abhazya sınırlarına asker sevk ettiğini söyledi.

Lavrov, Gürcistan ın Rusya nın Güney Osetya daki asker sayısını 2 binden 7 bine çıkardığı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Gürcü yetkililerinin açıklamaları konusunda yorumda bulunmak son derece zor. Çünkü onların açıklamalarının gerçekliği çok az. Ne yazık ki yanlış enformasyon dağıtma yöntemini çok sık kullanıyorlar" dedi.

Rusya'nın, Abhazya ve Güney Osetya ile yaptığı işbirliği anlaşmaları uyarınca her iki cumhuriyete de 3 bin 700 asker gönderdiğini kaydeden Lavrov, "Bu, son derece açık ve konu askerlerin gönderildiği günden beri herkese açık bir bilgi. Bu konudaki her türlü yalanı, söyleyenlerin vicdanına bırakıyoruz" diye konuştu.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Şota Utiaşvili ise yaptığı açıklamada, Lavrov'un iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, Gürcistan'ın söz konusu bölgede askeri güçleri bulunmadığını savundu.

Utiaşvili, Lavrov'un sözünü ettiği bölgelere Gürcü polisi gönderildiğini ve bu polislerin ihtiyaç olan her yere gitme konusunda özgür olduğunu kaydetti.

AA