kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yurt dışından evliliklere sıkı denetim geliyor

Giriş Saati : 23.10.2008 12:57
Güncelleme : 23.10.2008 21:19
Yeni Haber
Hollandalıların yurt dışından kişilerle yaptıkları evliliklerin gerçek olup olmadığı konusunda daha sıkı denetleneceği bildirildi.

Adalet Bakanlığı Vatandaşlık ve Göç Dairesi Başkanlığından (IND) yapılan açıklamada, yurt dışından evliliklerin kimi zaman para karşılığı yalnızca ülkeye yerleşebilmek amacıyla yapıldığının bilindiği anımsatılarak, bu tür evliliklerin artma eğilimi göstermesi üzerine denetimlerin sıklaştırılacağı belirtildi.

Evlenmek üzere yurt dışından gelen kişilerin evliliğinin gerçek olup olmadığının kontrolünün başlangıçta sunulan belgeler üzerinden yapıldığı ifade edilen açıklamada, bundan böyle bir yıl sonra da evliliklerin devam edip etmediğinin uzaktan kontrole tabi tutulacağı kaydedildi.

Verilen bilgiye göre, bu kişilerin gerçekten mi yoksa kağıt üzerinde mi evli oldukları, aynı adreste birlikte oturup oturmadıklarına bakılarak da ortaya çıkarılabilecek. Bu çerçevede yabancılar polisi, gizlice adresi kontrol ederek birlikte yaşayıp yaşamadıklarını saptayabilecek.

Adalet Bakanlığına göre, Lahey ve çevresinde geçen yıl bu şekilde deneme amacıyla yapılan kontroller sırasında, yurt dışından yapılan evliliklerin yüzde 25 inin "sahte" olduğu belirlendi.
Bazı Hollandalı ya da bu ülkede sürekli ikamet hakkı bulunan kişiler, ülkeye gelmek isteyen yabancılarla para karşılığı yalnızca kağıt üzerinde evlilik yapabiliyor.

AA