kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Abhazya'da üst düzey bir komutan öldürüldü

Giriş Saati : 23.10.2008 13:06
Güncelleme : 23.10.2008 21:19
Yeni Haber
Rusya-Gürcistan savaşı sonrası 15 Ekim'de Cenevre'de anlaşma sağlamak için toplanan uluslararası konferansın ertelenmesinin ardından bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya başladı. Gürcistan'ın özerk bölgesi Abhazya'da üst düzey askeri komutan Eduard Eminzade, Gali kent merkezinde bir evde ölü olarak bulundu. Abhaz güvenlik güçleri kimliği meçhul kişilerin Eminzade'yi Gali kentinde bir evde kafasına kurşun sıkarak öldürdüklerini açıkladı.

Eminzade'nin öldürüldüğü evin sahibi Eduard Şamugiya da Abhazya-Gürcü sınırında yer alan İnguri kapısında ölü olarak bulundu. Eminzade Abhazya Savunma Bakanlığı'nda üst düzey bir görevde çalışıyordu. Abhaz istihbarat güçleri olayın Gürcü tarafının yaptığını iddia etti.

Gürcistan'ın özerk bölgesi Abhazya Cumhurbaşkanı Sergey Bagapş, Güvenlik Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağırarak olayın araştırılmasını istedi. Dün Kuzey Osetya'nın başkenti Valdikavkaz kentinde meydana gelen patlamada da kent belediye başkan yardımcısı Mayram Tamayev yaralanmıştı.

RUSYA, GÜNEY OSETYA'YA ASKER SEVKİYATINA BAŞLADI


Gürcistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Shota Utiaşvili Rusya'nın Güney Osetya'ya asker sevkiyatına başladığını, şimdiye kadar 2 bin askerin bölgeye geldiğini söyledi. Gelişmeleri bölgede yeni bir provokasyon girişimi olarak gördüklerini değerlendiren Utiaşvili, "Rusya'nın bölgede yeni bir provokasyon girişiminde bulunmasından korkuyoruz." dedi.

Rusya bağımsızlıklarını tanıdığı Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri ile imzaladığı İşbirliği ve Ortaklık Anlaşması çerçevesinde bölgeye 7 bin 200 asker göndereceklerini açıklamıştı. Rusya özerk bölgelerde yer alacak askerlerin barış gücü askeri olmadığını, ikili anlaşmalar çerçevesinde düzenli Rus birliklerinin bölgede görev yapacağını kaydediyor.

GÜRCİSTAN'A 4,5 MİLYAR DOLARLIK YARDIM

ABD öncülüğünde Gürcistan'a mali yardım amacı ile toplanan 67 ülke ve uluslararası kuruluşlar Gürcistan'ın yeniden inşası için 4,5 milyar dolar yardım sözü verdi. Brüksel'de bir araya gelen gelen temsilciler yardımın 2 milyar dolarını karşılıksız, 2,5 milyar dolarının da uzun vadeli kredi olarak sağladı. ABD'nin 1 milyar dolar bağışta bulunduğu destek paketine, AB 500 milyon Euro, Japonya 200 milyon Euro ile katkıda bulundu. Moskova Gürcistan'ın imarı için harcanacağı söylenen paranın Tiflis'in yeniden silahlanmasında kullanılmasından endişe ediyor.

CİHAN