kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
İlk albümünü çıkardığında 13 yaşında olan Kader, parasını savurduğunu ama hatalarından ders aldığı için artık daha dikkatli olacağını söylüyor.

Hayatım değil de, şarkılarım arabesk olsun

BÜLENT İPEK
20.10.2008
Kader, çocuk yaşta şöhreti yakaladı ama 26'sında, bir çete davasının sanığı olarak buldu kendini. Tutuklandı, yargılandı, aklandı. Şimdi, müziğe dönüyor ve "Hayatım değil, şarkılarım arabesk olsun" diyor..
Çocuk şarkıcı furyasının son neferlerinden biriydi Kader. 'Hintli kız' imajıyla ekranlarda boy göstermeye başladığında 13 yaşındaydı. İlk albümü 3 milyon satarak rekor kırdı. Ve Kader, şöhret basamaklarını çıkmaya başladı. Gün geçtikçe, ünü gibi parası da artıyordu. Kendi ifadesiyle 'mağazaları satın alacak gibi' alışveriş yapıyordu. İlk arabasını alıp, direksiyon başına geçtiğinde sadece 15 yaşındaydı! Ama, etrafında onu yönlendirecek, koruyacak profesyoneller yoktu.

'ÇETE' SANIĞI OLDU
Parasını ticarete yatırmasını öğütleyenleri dinleyip, 24 yaşında bir genç kızken, cep telefonu alıp satmaya kalkışan Kader, karşısına 'doğru' insanlar da çıkmayınca, kendini bir anda yüklü miktarda para kaybetmiş olarak buldu. Bu parayı kurtarmak isterken de, 'çete' davasının sanığı oldu. İddialar ciddiydi. Alacağını 'tahsil etmesi' için, 'kabadayı' Hasan Heybetli'den yardım istemekle suçlanıyordu ve 1 yıl hapsi isteniyordu. Tutuklandı, tam 4 ay cezaevinde kaldı. Dava 2 yıl sürdü ve Kader, delil yetersizliğinden beraat etti. Ama, şöhretin hayatını kararttığını düşünerek, müzikten koptu. Çocukluğunu kaybetmişti, tüm birikimini kaybetmişti, en önemlisi yaşama sevincini kaybetmişti. Yaşadıklarının izini, aradan geçen 4 yılda ancak silebildi. Ve ne iş yaparsa yapsın, şarkı söylerken yakaladığı mutluluğa ulaşamayacağına karar vererek, müziğe geri döndü. Yaz boyu konserler vererek hayranlarının tepkisini ölçen Kader, şimdi, 30 yaşında yepyeni bir başlangıç yapıyor. 'İlla ki Kader' adlı bir single çıkaran Kader, sesine güveniyor, fakat bunun tek başına yeterli olmadığının bilincinde. Artık adımlarını daha dikkatli atıyor. Hatalarından ders aldığını, savurgan davranmayacağını ve şöhretin rüzgarına kapılmayacağını söylüyor.

HERKES TERK ETTİ

İnsanların gerçek yüzünü de gördüğünü belirten Kader, "Kazandığım para ve şöhreti çarçur ettim. O zaman etrafımda olup benden yararlanan herkes, zora düşünce terk etti. Bunları yaşayarak öğrenmemeliydim. Şimdi daha dikkatli olacağım. Artık hayatımın değil şarkılarımın arabesk olmasını istiyorum" diyor. Sanat hayatına erken yaşta atılan isimlere de bir öğüdü var Kader'in: "Ailemi çok seviyorum. Her şeyimle ilgilendiler ama onlar profesyonel değiller. Çocuk şöhretlerin başında profesyonel ve iyi niyetli menajerlerin olması şart. Çünkü çocuk şöhreti yönetmek daha zor."
Haberin fotoğrafları