kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Yaprak Dökümü" Azerbaycan'da rekor kırıyor

Giriş Saati : 20.10.2008 15:46
Güncelleme : 20.10.2008 20:39
Yeni Haber
Türkiye'de izlenme rekorları kıran Yaprak Dökümü dizisi, Azerbaycan'da da yoğun ilgi görüyor.

Azerbaycan'ın özel kanallarından ATV'de hafta içi 3 gün yayınlanan ve başrollerini Halil Ergün, Güven Hokna, Bennu Yıldırımlar, Caner Kurtaran ve Deniz Çakır'ın paylaştığı dizi, her yaştan büyük ilgi görüyor. Dizinin izleyicilerinden İsmauılova Elvira, diziyi severek izlediğini belirterek, "Dizideki Ali Rıza karakterini çok beğeniyorum. Bana göre dizide Ali Rıza beyin kızlarının bu duruma gelmesinin suçlusu da aslında Ali Rıza'nın kendisidir. Kızlarına o kadar baskı yapması bana göre çok yanlış. Neticede kızlara biraz serbestlik verse de onlar tamamen yanlış yöne sapıyor. Necla karakterini de çok beğeniyorum. Azerbaycan gençlerinin bu diziyi izlemesini istiyorum çünkü bana göre gençler bu diziyi izleyip
kendileri için önemli olan hayat dersini çıkarmalı" dedi.

Memmedova Aygün ise, "Yaşar Nuri Gültekin'in kaleme aldığı 'Yaprak Dökümü' dizisini çok beğeniyorum. Duyduğuma göre, Gültekin'in yazmış olduğu bu eserde bazı değişiklikler yapılmış, bu beni çok üzdü. Bana göre eser orjinalliğinin korunması daha da iyi olurdu. Dizide özelikle ailenin velilerinin oynadığı karakterler çok güzeldir. Dizide velilerin çocuklarına verdiği yanlış terbiye de iyi neticeler vermemektedir" diye konuştu.

Diziden insanın hayat dersi de çıkarabileceğini söyleyen Aygün, "Ağır bir eserdir. Velilerin çabasını yere vuran evlatlara yönelik bir dizidir.

Öğretmen ailesinde terbiye almış evlatların bu tür olaylara karışması çok üzücüdür" ifadelerini kullandı.

İHA