kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tanrı Obama'yı seçti

19.10.2008
Müslüman lider Louis Farrakhan iki hafta önce Mesih olduğunu söylediği siyahi başkan adayı Obama'ya atıf yaparak "Tanrı dünyayı yönetmek için siyahileri göreve çağırıyor" dedi..
Amerika'da ırkçılık karşıtı mücadelesiyle bilinen Müslüman Toplum hareketinin lideri Louis Farrakhan ile ülkenin ilk siyahi başkanı olmaya aday Barack Obama arasındaki ilişki hep sorgulandı. Katolik olduğunu açıklayan, Farrakhan'a mesafeli durmaya çalışan Obama'nın göbek adının 'Hüseyin' olması "Gizli Müslüman mı" dedikodularının gölgesinde şüpheleri hep akıllarda tuttu. Özellikle Musevi lobisinin çekinceleri dün son iki haftada Farrakhan'ın yaptığı iki açıklamayla en üst düzeye çıktı. Farrakhan'ın önceki gün yaptığı konuşmada "Allah insanlık tarihinin en büyük zulmünü gören siyahları dünyanın düzenini yeniden sağlamak için kullanmak istiyor. Dar düşünmeyi bırakın. Gençler sizin geleceğiniz" sözleri akıllara "Adres olarak Obama'yı mı gösterdi" sorusunu getirdi.

'GENÇLER MESİHİ DUYDU'
Çünkü iki hafta önce verdiği bir konferansta Farrakhan "Tanrı'nın evrensel değişim getirmek için kullandığı araçlar sizlersiniz. Bu nedenle Barack gençleri yakaladı. Obama, gençleri, ilgi duymadıkları siyasi sürece kattı. Bu bir işarettir. Mesih konuşursa gençler işitecektir. Ve Mesih kesinlikle konuşuyor" demişti. Farrakhan'ın örgütünün ağlarını Asya, Latin Amerika ve Karayipler'de de artıracağını vurgulaması dikkat çekti. Obama'nın bağlı olduğu Trinity Kilisesi'nin Farrakhan'a ödül vermesi, başındaki pastör Jeremiah A. Wright'ın "Tanrı Amerika'yı kahretsin" demesi dikkat çekiyor. İsrail lobisinin Obama seçilirse Ortadoğu'da Yahudileri zorlu günlerin beklediği düşüncesine kapıldığı yorumları yapılıyor.
Haberin fotoğrafları