kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Estonya Spor'la 00 berabere kalmamız üzüntü yarattı pek tabii. Futbol bu, her şey olabilir fazla ciddiye almamalı.. Daha önceleri de bunları yenememişliğimiz varmış..
Şimdi, FIFA'nın takım sıralandırmasına bakacak olursan bizim takımımız dünyanın en iyi 13'üncü takımı durumunda. Estonya Spor'a gelince bunlar 137'nci. Bizden aldıkları 1 puandan sonra belki 133'üncülüğe filan çıkabilirler ama Dünya 13'üncüsünün Dünya 137'ncisini yenememesi gene de biraz tuhafmış gibime geliyor.
Hani "Futbol yalnız futbol değildir" deniliyor ya, acaba bu işin içine dış politika filan da karışmış olmasın? Mesela BM Güvenlik Konseyi seçimlerinde, Türkiye'nin 1 oy karşılığında Estonyalı kardeşlerine 1 puan vermesi gibi..
Fazla mı uçtum dersin! Tek puanın pek fazla ehemmiyeti yok.. Nasıl olsa (daha önce yaşadığımız gibi) Fatih Terim ve aslanları, gene mucizeler yaratıp, grup ikinciliğini alabilirler. Zaten Fatih hoca da bunun işaretini verdi "Belçika'da Belçika'yı, İspanya'da İspanya'yı Bosna'da BosnaHersek'i yenebiliriz" dedi. Çok net bi mesaj fakat burada da ürkütücü bi durum var. Son maçı Ermenistan'la oynayacağız. Ama Fatih Hoca "İstanbul'da da Ermenistan'ı yeneriz" demedi. Demeyince de doğrusunu söylemek gerekirse içime bi kurt düştü.. Çünkü onlar da Estonya gibi FIFA sıralamasında ilk 100'den sonra geliyorlar ve üstelik henüz tek puanları bile yok.. Bu arada dikkatimi çeken bi başka olay Fatih Terim hocamızın maç boyu enteresan hareketlerinin tv ekranlarına eskisi kadar sık yansımaması. Bu değişikliğin nedenini pek anlayamadım. En son Estonya maçında da tv'deki görüntüsü sanırım 10'u aşmadı. Bunlardan en ilginci Yusuf'un kaçırdığı pozisyondan sonra arkasındaki duvarı yumruklaması oldu. Bana önce duvar camdanmış gibi geldi "Eyvah kırıldı" dedim. Meğer fiber gibi bi maddedenmiş belki çatlamıştır. Ya bi de Yusuf'un kendisi olsaydı yanında?
İlgiyle karşılanan, maçın hemen ertesi günü bizim gazetelerde çıkan Fatih Hoca'nın maaşının bi kat artacağı şeklindeki haberlerdi. Böyle bi şi gerçekleşirse hocamızın alacağı rakamla, "220 000 YTL" ediyor ki bunun eski sistemle yazılışı 6 sıfır eklemek şekliyle şu biçimde şekilleniyor; "220.000.000.000 TL" "Tren" gibi bi şi yani. Buna alınacak başarı primleri dahil değil.
Herhalde Amerika'da Lehman Brothers'in CEO'su da aşağı yukarı bu kadar bi aylık alıyordu. Bizimki de Terim Brothers.
Ne diyelim Abuzittincim Allah "Tren" kazası vermesin.
Münasip yerlerinden öperim.
Kardeşin Güneş.
Tecellister@gmail.com