kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Karayalçın bağımsız olursa destekleriz"

Giriş Saati : 19.10.2008 12:59
Güncelleme : 19.10.2008 14:59
Yeni Haber
DSP Genel Başkanı Sezer, Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın, bağımsız aday olması halinde destekleyeceklerini söyledi.

Sezer, Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği (YBTB) temsilcileriyle yemekte bir araya geldi. Mart 2009'da yapılacak yerel seçimleri değerlendiren Sezer, YBTB Başkanı Şeyda Açıkol'un sorularını yanıtladı. DSP'nin 22 Temmuz seçimlerinde CHP ile işbirliği yaptıklarını hatırlatan Sezer, ancak seçim sonuçlarından memnun kalmadıklarını dile getirdi. Yerel seçimlerde de işbirliği içerisinde olacaklarını belirten Sezer, ancak SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın, CHP'den Ankara'dan Büyükşehir belediye başkanlığı için aday olması halinde destek vermeyecekleri mesajını verirdi.

Sezer, Karayalçın'ın bağımsız aday olması durumunda destek vereceklerini bildirdi.

Sezer, Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlere DSP'nin de çok iyi hazırlandığını partisine önemli isimlerin transferi için görüşmeler yaptığını dile getirdi.

Son günlerde tırmanan terör saldırılarını da değerlendiren Sezer, DSP'nin 2002'de terörü sıfır noktasına getirdiğini ancak, terörün AKP iktidarında yeniden azdığını ve can yakmaya devam etiğini anlatan Sezer, "Kuzey Irak'taki oluşumu muhatap alan, görüşmeler yapan Hükümet, aslında oradaki toprak bütünlüğünün parçalanmasını meşrulaştırmış olmuyor mu? Bunu içimize sindirmek mümkün değil" dedi.

HÜKÜMETİN "MİLLİ" LİĞİNDEN ŞÜPHE EDİYORUM

Sezer, iktidarın ekonomi politikalarını da eleştirdiği konuşmasında, üretimsiz büyüme olamayacağını belirti. İthalattan doğan cari açığı sıcak parayla kapatmaya dayalı ekonomik modelin de duvara tosladığını söyleyen Sezer, AKP iktidarının ekonomiyi dışa bağımlı hale getirdiğini savundu. Sezer, "Ekonomisini her alanda bu kadar dışarıya bağımlı hale getiren bir hükümetin milliliğinden de şüphe ediyorum" diye konuştu.

(ANKA)