kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Aşk, ilişkiler, seks: Üçü bir bütün eder mi?

Güney Afrikalı Yazar Ralph Iron demiş ki: "Aşk önce kafada başlar, sonra kalbe yayılır ve yavaşça büyür; fakat ölene kadardır ve verdiğinizden daha fazlasını ister. Başka bir aşk daha vardır; bilgeliğimizi yok eden, yaşamın güzelliğiyle güzelleşen, ölümün acısıyla keskinleşen ve bir saat süren bir aşk. Fakat bu bir saat, bir ömre bedeldir." Şimdi bu sözün gerçekliğinden yola çıkarsak, o zaman şu büyük soruyu kendimize soralım: "Aşk, ilişkiler, seks: Üçü bir bütün eder mi?" Yukarıda sormuş olduğum bu soruyu gelin hep birlikte düşünelim. Zihnimizdeki fikir taşlarını yerinden söküp, birbirimize atalım.

TEORİK OLARAK...
Biliyorum; şimdi birçok okuyucum 'teorik!' açıdan düşünüp hemencecik şu cevabı verdi: "Üçü birarada eder?" Teorik açıdan düşündüğümüz zaman doğrudur. Bence de "Evet!" Ama ya 'pratik!' açıdan bakıp düşündüğümüzde? Aşkın, ilişkilerin ve seksin birarada olması mümkün mü? Bu soruya benim vereceğim cevap kocaman bir "Hayır!"dır. Peki, neden mi? Bence insanoğlunun duyguları 'Nescafe poşetine girmiş üçlü karışım!' gibi değil. Bu sözden neyi mi kastediyorum? Aynen şunu: "Üçü biraraya geldiği zaman aşk şeker değil. İlişkiler kahve değil. Seks de krema değil. Ama bu üçlüyü birbirinden ayırıp tek başlarına değerlendirdiğimizde aşk şekerdir. İlişkiler kahve tadında, seks ise krema kıvamındadır."

KEMAN İNİLTİSİ
Şimdi gelin hep birlikte Amerikalı yazar Doctorow'un söylediği şu söze kulak verelim: "Seksi hatırlayamazsınız... Zihninizde bir iz bırakmaz... Ondan geriye kalan tek şey, ortaya çıkan netice ve yeniden doldurmak istediğiniz bir siluettir." Bence seksin ne olduğunu Doctorow gayet güzel özetlemiş. Aşkın ne olduğunu da bakın yine Amerikalı yazar Perlman nasıl açıklamış: "Aşk, uzaktaki bir kemanın son iniltisi değil, yatak yayının muzaffer tıngırtısıdır!" Şimdi ben de bu iki yazardan ister istemez etkilenip 'ilişkiler!' hakkında diyorum ki; "İlişkiler, zihnimizde kalıcı bir iz bırakmayan seksin, kalbimizdeki kırık kemanıdır!" Bu yazının özeti de aynen şudur: Seks arzusu aşığı aşkın peşinden koşturur. Kısa bir süre sonra aşık sekste doyuma ulaşır. Ondan sonra da aşığın aşkı, ilişkiye dönüşür. İlişki de bir süre sonra can çekişip tekrar ilk duyguya dönüşür. Yani o ki, üçü birarada olan şeyler toz olup bir kerelik içimliğe dönüşür. Tıpkı üçü birarada olan Nescafe gibi.