kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Krizde ürkek davranmayacağız 10 milyar YTL kulübüne gireceğiz

17.10.2008
MİGROS Yönetim Kurulu Başkanı Özaydınlı, 1994 ve 2001 krizlerinde olduğu gibi yatırıma devam edeceklerini ve 2012'de 10 milyar YTL ciroya ulaşacaklarını söyledi..
Şubat ayında Moonlight Capital'a satışı gerçekleştirilen Migros Türk'ün Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı dünyada yaşanan ekonomik krizle ilgili olarak, "Tıpkı 1994 - 2001 ekonomik kriz dönemlerinde olduğu gibi kısa dönemli dalgalanmalardan etkilenmeden, ürkek planlarla kendi potansiyelimizi daraltmadan, ekonomik tutarlılık ve program kararlılığı ile yatırımlarımızı hızlandırıyoruz" dedi.

AŞIRI KÂRLARIN BEDELİ
Dünyadaki gelişmelerden Türkiye'nin soyutlanmasının olanaksız olduğunu ve kısa dönemde bu etkinin hissedileceğini vurgulayan Özaydınlı, "Türkiye orta ve uzun dönemde bu global ekonomi krizini kendi lehine çevirebilir. Her ekonomik kriz sonrası mutlaka düzeltmeler olur. Global ekonomide yaşanan sıkıntıların kökeninde serbest piyasa ekonomisi teorisinin hatalı yorumlanması var. Yanlış yapan bazı finans kuruluşları aşırı karların bedelini şimdi ödüyorlar" diye konuştu. Migros Türk ortaklık yapısındaki değişimin Türkiye'nin potansiyeline inancın da bir göstergesi olduğunu vurgulayan Özaydınlı, "Migros'a yatırım yapılmasının arkasında elbette Türkiye'nin potansiyeli ve Migros'un yarattığı örnek değer var. Şubat 1991'de Migros halka açıldığında şirket toplam değeri 15 milyon dolardı. Haziran 2008'deki gerçekleşirketin toplam değeri 3 milyar dolar üzerinden oldu" dedi. Şirket değerini artırmak ve büyüme hedeflerine ulaşmak için yeni pazarları da takip ettiklerini vurgulayan Özaydınlı, "Ukrayna pazarına girmeyi planlıyoruz. Ticari koşullar liberalleşirse Irak, İran ve Suriye pazarlarını da düşünürüz" dedi. Özaydınlı 85 milyar dolarlık gıda perakendesinde organize perakende sektörünün payının yüzde 40 olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Organize perakende sektörünün Türkiye'de önü açık. Sektörün mevcut payını koruması durumunda bile yılda yaklaşık 5 milyar dolar büyüme potansiyeli var."
Haberin fotoğrafları