kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Genelkurmay: Görüntüler Aktütün bölgesine ait değil

ANKARA
18.10.2008
TSK, Taraf gazetesinde yer alan insansız uçağa ait görüntülerle ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay "Görüntü, Aktütün'e değil, Bayraktepe'ye 125 kilometre uzaklıktaki Kandil Dağı bölgesine ait" dedi..
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un "Herkesi doğru yerde bulunmaya davet ediyorum" diyerek tepki gösterdiği, Taraf gazetesinde yer alan, Aktütün saldırısıyla ilgili iddialara ilk resmi açıklama dün geldi. Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak dün şu bilgileri verdi:
* AKTÜTÜN DEĞİL KANDİL: Gürak, Aktütün saldırısından bir ay önce ABD'ye ait insansız hava aracıyla 5 Eylül 2008'de Kandil Dağı bölgesinde çekilen kalabalık PKK'lı grubuna ait görüntülerin Taraf gazetesinde sanki Aktütün Karakolu'na yakınmış gibi ifade edildiğini belirterek, 3 ayrı görüntüden birinin Aktütün Karakolu'nun yakınında değil, aksine 125 kilometre uzaklıktaki Kandil Dağı bölgesinde çekildiğini söyledi. Gürak, Aktütün'ün 1 kilometre yakınında olduğu belirtilen bir başka görüntünün ise bu bölgeye yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Keritepe'ye ait olduğunu söyledi.
* 2 ADET F-16 KALKTI: Gürak, saldırının olduğu 3 Ekim'de, Hava Kuvvetleri'ne ait 2 adet F-16 uçağının havalandığını ve saat 16.58'den itibaren tespit edilen hedefleri tam isabetle vurduğunu açıkladı.
* CUDİ'DE 35 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ: Gürak, Şırnak'ın Cudi Dağı'nın doğusunda Besta bölgesinde 14 Ekim'de sızma girişiminde bulunan iki ayrı PKK'lı gruba karşı düzenlenen operasyonun ardından elde edilen dinleme dokümanından, teröristlerin 35 zayiat verdiklerinin belirlendiğini ifade etti.
* TUĞGENERALİN KABURGALARI KIRIK: Gürak, Hakkâri'de kırıma uğrayan helikopterde bulunan 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük'ün dizinde ve kaburgalarında kırık bulunduğunu söyledi. Bu arada dünkü Taraf gazetesinde ise görüntülerle ilgili 'çarpıtma' iddialarına yanıt verildi. Haberde "Aktütün değil Kandil" iddiasıyla ilgili olarak "Taraf'ın 14 Ekim günkü haberinde zaten bu görüntülerin bir ay önce 5 Eylül'de ve Irak içinde İran sınırı boyunca Hakkâri'ye doğru yürüyen PKK'lılara ait olduğu yazılmıştı" denildi. Diğer görüntüyle ilgili olarak ise "Taraf yine 14 Ekim günkü haberinde bu görüntülerin Aktütün'ün hemen karşısındaki Irak sınırı içinde ve Aktütün'e yaklaşık 25 kilometre mesafedeki PKK'lıların mevzi kazma, mayın döşeme ve ağır silah yerleştirme görüntüleri olduğunu da yazmıştı" ifadeleri kullanıldı.