kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Deutsche Bank’ın CEO’su Josef Ackermann

Haber turu..

17.10.2008
Deutsche Bank CEO'su bonuslardan vazgeçti
Küresel krizi öngöremeyen ve birçok şirketin hissedarlarını büyük zarara uğratan CEO'lar bile bonuslarını ve tazminatlarını almaya devam ederken Deutsche Bank'ın CEO'su Josef Ackermann 2008 yılında hakettiği bonuslardan vazgeçtiğini açıkladı. 2007 yılında performansa dayalı olarak 8 milyon Euro ve buna ek olarak plan dahilinde 4,5 milyon Euro'yla birlikte toplam 12,5 milyon Euro bonus kazanan Ackermann, bu yıl bu ödemeleri almayacak. 60 yaşındaki Ackermann'la birlikte şirketin diğer 3 yönetim kurulu üyesi de bu yıl bonus ödemesi almayacaklarını açıkladılar. Batan yatırım bankası Lehman Brothers'ın CEO'su Richard Fuld, yüz milyonlarca dolar ödeme alarak şirketten ayrılmış ve tepkilere neden olmuştu. Raporlara göre dünya genelinde yılın başından bu yana bankalar ve aracı kuruluşlar toplam 660 milyar dolar zarar etti ve varlık kaybına uğradılar. Deutsche Bank'ın zararı da bu dönemde 10 milyar doları buldu.

Credit Suisse İsviçre'nin planını kabul etmedi

Credıt Suisse, İsviçre'nin kurtarma planı çerçevsinde yaptığı yardımı kabul etmediğini açıkladı. Bankadan yapılan açıklamada global yatırımcılar aracılığıyla 10 milyar İsviçre Frangı sermaye artırımına gittiğini açıkladı. Dün The Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre de Credit Suisse Katar Fonları aracılığıyla 9 milyar dolarlık sermaye artırımına gitti. Önceki gün İsviçre hükümetinin UBS'i güçlendirmek için önerdiği plan toplamı 65 milyar doları bulmuş ve bankalar ülkesi İsviçre'de bu kurtarma halk arasında tartışmalara neden olmuştu.

Ukrayna bankaları 17 yıl sonra tekrar kamulaştırıyor
Ukrayna Meclis Başkanı Arseniy Yatsenyuk, ülkenin finansal krizden olumsuz etkilenen ticari bankaları devletleştirmeyi planladığını belirtti. Parlamentonun internet sitesinde yapılan yazılı açıklamada Yatsenyuk'un ülkeye gelen IMF heyetine "Ukrayna'nın bankacılık sistemini kurtarmak için ticari bankaların devletleştirilmesi yöntemini kullanmayı planlıyoruz" dediği belirtildi. Yatsenyuk, daha önce de merkez bankası başkan yardımcılığı görevinde de bulunmuştu.