kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Genelkurmay'ın değil milletin Başbakanıyım"

Ergun AKSOY
18.10.2008
Başbuğ'a verdiği destekten dolayı Taraf gazetesi tarafından "Paşasının Başbakanı" olarak nitelenen Erdoğan'ın yanıtı sert oldu. Erdoğan, "Siz kimin medyasısınız" diye sordu..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'a verdiği destek nedeniyle kendisini "Paşasının Başbakanı" diye niteleyen Taraf gazetesine ağır yanıt verdi. "Biz şu, bu kurumun değil TC vatandaşının Başbakanıyız" diyen Erdoğan, Taraf'a, "Siz kimin medyasısınız" diye sordu. Dün partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, bütün olumsuz gelişmelere karşın kaya gibi sağlam duran Türkiye'nin güçlenen iradesinin provokasyonlarla engellenmek istendiğini söyledi. "9 Mart 2009 tarihinde bir kez daha milletimiz bu tiplere gösterecektir" diyen Erdoğan, muhalefet liderlerine seçim kampanyasına kadar yanıt vermeyeceğini söyledi. "Gerek genel gerek yerelde, yapılan yatırımlara baktığınız zaman, yolsuzluklar içinde olan bir iktidar olsaydık bunlar başarılabilir miydi?" diye soran Erdoğan, hamasetle leke atılamayacağını hatırlattı.

'AHKAM KESİYORLAR'
Teröre karşı herkesin yapması gereken işlerde "ciddi aksama" olduğunu söyleyen Erdoğan, hükümetle TSK'nın bunu minimize etmek için çalıştığını belirtti. Erdoğan, şunları söyledi: "Neler yapmamız lazım, yeniden bir yapılanma içine mi girmeliyiz, bölgede çok farklı kurumlar mı oluşturulmamız lazım. Bütün bunların A'dan Z'ye müzakere edildiği bir ortamda bakıyorsunuz televizyonlardan emekli askerlerden bazıları çıkıp ahkam kesiyor. Bu kadar mahirdin de niçin bu işin kökünü o zaman kazıyamadın. Birileri de kalkıp bizleri tahrik etmeye yöneliyor, şahsıma yönelik farklı bir şekilde Genelkurmay'ın Başbakanı gibi yakışıksız, çirkin ifadeler kullanıyor. Biz bir devletiz, ama biz şu, bu kurumun değil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, milletin Başbakanıyız. Bu tür yaklaşımı gösteren medyaya da sesleniyorum kusura bakmayın siz kimin medyasısınız. TSK camiası içinde moralin yüksek olması gerekirken, bu tür bir basın anlayışının izah edilebilir bir yanı yoktur." Başbakan Erdoğan, Aktütün'de okul ve öğretmen bulunmadığı yönünde haber yaptıran Star TV Genel yayın Yönetmeni Uğur Dündar için de "Adın, şöhretin, unvanın ne olursa olsun buna hakkın yok" dedi. Erdoğan yerel seçimler için takvimi 1.5 ay öne çekerek 1 Kasım'da başlatacaklarını da açıkladı. Erdoğan "Böylece mevcut arkadaşlarımızı daha iyi değerlendirme imkânımız olacak" dedi. Erdoğan "Yolsuzluğa bulaşan, ismi skandallarla anılan arkadaşlarla yola devam etmeyeceğiz" diye konuştu. Başbakan, Suriye Devlet Başkanı Başar Esad ve Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'la telefonla görüştü.