kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Nükleerde hayal kırıklığı yaşadık'

17.10.2008
ATC Başkanı Scowcroft, ABD nükleer sanayisinin daha hazırlıklı bir nükleer ihaleye ilgi göstereceğini Enerji Bakanı Güler'e ilettiğini bildirdi..
Türk-Amerikan Konseyi (ATC) Başkanı Brent Scowcroft, ABD'deki seçimler sonucunda başkanlığa kim seçilirse seçilsin, yeni yönetimin Türkiye'nin merkeziyetini, önemini ve bir dost ve müttefik olarak değerini yakından tanıyacağını bildirdi. Türk- Amerikan İş Konseyi (TAİK) tarafından İstanbul'da düzenlenen çalışma yemeğine katılan Scowcroft, krizde liderliği sorgulanan Amerikan ekonomisinin hızla iyileşmesinin Türkiye'nin de çıkarına olduğunu vurguladı. Türkiye-ABD arasındaki ticari ilişkilerde, son yıllarda gözlemlenen rekor seviyelerin 2008'de tekrarlanmasının pek muhtemel görünmediğini, finansal krizin mutlaka bir etkisi olacağını kaydeden Scowcroft, şöyle konuştu:

ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK
"Amerika şirketlerinin Türkiye yatırımları 2006 ve 2007'de milyarlarca dolarlık işlemleri içeriyordu. Bunun bu sene tekrarlanması pek mümkün görünmüyor. Amerikalı yatırımcılar, bu yılın başlarında Anayasa Mahkemesi'nde görülen dava nedeniyle 'bekle ve gör' konumuna geçtiler. Şu anda da, sorunların merkezinde yatırım değil likidite yatıyor. Enerji özelleştirmeleri, nükleer santral ihalesi ve kamu teşekküllerinin özelleştirilmesi, beklediğimiz ölçüde Amerikan şirketlerinin ilgisini çekmedi. Enerji Bakanı Hilmi Güler'e de bu konudaki hayal kırıklığımızı ve Amerikan nükleer sanayisinin daha fazla bir hazırlıkla ortaya çıkarılan bir ihaleye ilgi göstereceğini ilettik."