kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kadıköy'de kurtarma rezaleti

Giriş Saati : 18.10.2008 14:26
Güncelleme : 18.10.2008 22:17
Yeni Haber
Sabiha Gökçen Havaalanı'nda aldığı iki turisti Kadıköy'e götüren ticari taksi Hasanpaşa Köprüsü bağlantı yolunda yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Sürcü araç içinde sıkıştı.

Kurtarma ekiplerini beklemeden yaralıya müdahale etmeye çalışan vatandaşların yaralıya bilinçsizce müdahalesi tepkilere neden oldu. Kurtarma ekipleri, sürücünün vücuduna saplanan bariyeri çekerek çıkartmak isteyen kişilere tepki gösterdi.

Kaza, Hasanpaşa Köprüsü bağlantı yolunda meydana geldi. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan aldığı iki turisti Kadıköy'e götüren Burhan Yıldız'ın kullandığı 34 THZ 61 plakalı ticari taksi, serit değiştirmede sürücünün kararsız kalması nedeniyle bariyere çarptı. Kazada; Ceren Çelik (18) ve Toby Jonatan (45) isimli turistler ile Burhan Yıldız yaralandı. Yaralı turistler Universal Hospital Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Sürücü Yıldız ise araç içinde sıkıştı.

Bariyerin ikiye böldüğü taksi içerisinde sıkışan ağır yaralı Burhan Yıldız'ı kurtarmak için vatandaşlar seferber oldu. İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesini beklemeden harekete geçen bazı vatandaşlar, sağlık ekiplerine zor anlar yaşattı. Bir süre sonra kurtarma ekiplerinin gelmesine rağmen olay yerini boşaltmayan çok sayıdaki meraklı vatandaşı uzaklaştırmak isteyen polis ekipleri başarılı olamadı.

Görevlilerle tartışan ve kurtarma çalışmalarına katılmak isteyen vatandaşlar olay yerinden güçlükle uzaklaştırıldı. Tüm ikazlara rağmen yaralı Burhan Yıldız'ın vücuduna saplanan demir bariyeri bilinçsiz bir şekilde çekerek çıkartmak isteyen bazı kişilere kurtarma ekipleri tepki gösterdi. Yaklaşık yarım saat süren çalışmalardan sonra güçlükle kurtarılan Yıldız, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Öte yandan görgü tanıkları, taksi sürücüsünün aşırı hız yaptığı ve kavşağa girip girmemekte kararsız kaldığı için kaza yaptıklarını belirtti.

(CİHAN)