kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Van'da tifo salgını

Giriş Saati : 18.10.2008 19:29
Güncelleme : 18.10.2008 22:17
Yeni Haber
Van'ın Erçek Beldesi'nde 100'e yakın kişi tifo salgını sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Salgının içme suyundan kaynaklandığı öğrenildi.

Erçek Belediyesi'ne ait içme suyu şebekesindeki kirlik yüzünden başgösteren salgının bir aydan beri belde halkını rahatsız ettiği belirtildi.

Belde sakinlerinin bir aydır, baş ağrısı ve mide buluntısı şikayeti olduğu öğrenilirken, onlarca kişinin bireysel olarak hastaneye başvurduğu bildirildi. Yapılan tetkiklerin ardından hastalarda tifo salgını olduğu belirlenince Van Sağlık Müdürlüğü beldeye çok sayıda sağlık görevlisi ve mobil araç sevk etti. Belde rahatsızlanan vatandaşlar Sağlık Ocağı ve Mobil araçlarda tedavi edildikten sonra durumu ağır olanlar Van'daki hastanelere sevk edildi. Hastanelerde tifo şüphesi üzerine Van Eğitim Araştırma Hastanesi ve Çocuk Hastanesi'nde bazı servisler boşaltılarak bu hastalara ayrıldı.

Van'a sevk edilen hastalardan 52'si Çocuk Hastanesi'nde, 64 yetişkinden 28'i ise Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde boşaltılan servislerde gözetim altına alındı. Erçek Belediye Başkanı Bişar Öztekin, hastalığın kaynağı ile ilgili net bir bilgi olmadığı için açıklama yapmaktan kaçındı. Hastalığa sebep olduğu belirtilen içme suyunun 2 gün önce kesildiği ve vatandaşlara sudan içmemeleri konusunda uyarı yapıldığı vurgulandı.
Belde sakinleri ise içme suyu ihtiyacını beldedeki çeşitli kaynaklardan karşılıyor. Kadınlar bidonlarına doldurdukları suyu el arabalarıyla taşıyor. Belde sakinlerinden Lütfi Demir, çocuğunun 10 gün önce rahatsızlandığını belirterek, Van'da hastanede tedavisinin devam ettiğini söyledi. Demir, hastalığın kaynağının su olduğu yönünde kendilerine bilgi verildiğini aktardı.

Öte yandan İl Sağlık Çevre Sağlığı Şubesi ekiplerinin belde suyun verildiği depo kaynaklardan su numulerini aldığı belirtildi. Beldenin içme suyu ihtiyacını karşılayan su deposunun içinin temiz olmadığı görüldü. Su deposunun pencerelerinin açık olduğu ve çevresinin koruma duvarının olmaması dikkat çekti.

CİHAN