kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
150 YTL GÖNDERDİ AMA FERDİ ALAMADI... Ferdi Sefa Kılıç, dört kızdan sonra ailenin dünyaya gelen ilk erkek evladıydı. Acılı baba Yaşar Kılıç "Son olarak 150 YTL göndermiştim. Onu bile alamamış" dedi.

Hep gariban mı ölecek?

Murat YILDIRIM-Neşet DİŞKAYA Fatih ŞENDİL -Fuat TA
17.10.2008
Şehitlerin acı haberleriyle beş eve daha ateş düştü. İzmir'de babaların isyanı vardı. Şehit babaları "Hep fakirlerin çocukları şehit. Niye bir zengin çocuğu yok" diye ağladı..
Şehitlerden 22 yaşındaki İzmirli komando er Ferdi Sefa Kılıç'ın İzmir Konak'ta yaşayan babası Yaşar Kılıç, oğlunun kendi isteğiyle komando olduğunu söyledi. Oğlunun operasyon için Kayseri'den önce Siirt'te, oradan da Şırnak'a gittiğini, en son bir hafta önce telefonla görüştüklerini belirten gözü yaşlı baba, "Yedi ayını tamamlamıştı ama henüz izne gelememişti. Ramazan Bayramı'nda da gelemediği için Kurban Bayramı'nda izne gelecekti. Son olarak birkaç gün önce de 150 YTL gönderdik. Operasyona gittiği için onu bile alamamış. O benim tek erkek çocuğumdu. Evimin direğini kaybettim ama vatan sağ olsun" dedi.

'YETER ARTIK'
PKK'nın kökünün bir an önce kurutulmasını isteyen acılı baba, "Hep, bizim gibi gariban insanların oğulları şehit oluyor. Yeter artık. Ben evladımı kaybettim. Tek erkek çocuğumu kaybettim. Banu bunu kim açıklayacak" diye feryat etti. Oğlunun şehit haberini aldıktan sonra baygınlık geçiren anne Gülender Kılıç'ın "Dört kızdan sonra Allah bize bir erkek çocuk verdi. Onu da pusuya düşürüp öldürdüler" ağıtları ise yürekleri dağladı. Kardeşlerinin ölüm haberini alan Vedan, Yeliz, Çilem ve Diler de fenalık geçirdi.

'ZENGİN ÇOCUĞU YOK'
ŞEHİT er Umut Çiftçi'nin ailesi 14 yıl önce işsizlik yüzünden Diyarbakır'dan İzmir'e göç etmişti. Baba Mahmut Çiftçi, "Başka canlar yanmasın, hep fakir çocukları şehit oluyor, hani bir tane zengin çocuğu gördünüz mü şehit olmuş" dedi.

FOTOĞRAFINI GÖNDERMİŞTİ
JANDARMA uzman çavuş Ferhat Erdin, 1.5 ay sonra evlenmeye hazırlanıyordu. Şehit uzman çavuşun, ölümünden 3 gün önce Amasya'da yaşayan nişanlısı Nuray Sarı'ya internette MSN'den iki fotoğrafını gönderdiği öğrenildi.

3 BİN KİŞİ UĞURLADI
HAKKÂRI'DE helikopterde şehit olan piyade onbaşı Orhan Marhan, Bitlis'in Tatvan ilçesinde toprağa verildi. Cenazeye katılan yaklaşık 3 bin kişi "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Baba Şakir Marhan teröre Kürtçe lanet okudu.

'HASENE MIN KUŞTIN'
ŞEHİT komando er Hasan İrkoş'un babası Selahattin İrkoş, oğlunu şehit düştüğü gece rüyasında gördüğünü belirtirken, "Hasene mın kuştın (Hasanımı öldürdüler)" diye ağıt yaktı. Şehit er Muş'un Sarıpınar beldesinde toprağa verildi.
Haberin fotoğrafları