kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rakı seven, ayran içen bir başkan

DUYGU GÜVENÇ BERN
17.10.2008
İsviçre Konfederasyonu Başkanı Couchepin, Türkiye ziyareti öncesinde Türkiye dostu olduğunu, belirtip "Rakı severim ama ayran içerim" dedi..
Türkiye - İsviçre diplomatik ilişkilerinin 80'inci yıldönümünde İsviçre Konfederasyonu Başkanı Pascal Couchepin, Ankara'ya Cumhurbaşkanı düzeyinde bir ziyaret gerçekleştirecek. PKK ve 1915 olayları nedeniyle yıllardır askıda olan ilişkileri geliştirmeyi hedefleyen Couchepin, 7-11 Kasım'daki ziyareti öncesinde bir grup Türk gazeteciye konuştu. Couchepin, ziyareti öncesinde aralarında SABAH'ın da bulunduğu bir grup gazeteciyle konuştu:

ERMENİ İDDİALARI

*
Gül'ün Erivan'ı ziyaretine saygı duydum. Ama, bizim bir kanunumuz var. Bu yasa insanları Nazi soykırımından korumak için yapıldı. Kimse başka bir şey düşünmedi ama hakimin yasayı yorumlama hakkı var. Hakim yasayı yorumlayabilir. Siyasi olarak bu karardan pişmanlık duyduğumu söyleyebilirim ama mahkemenin kararı hakkında yorum yapamam. Türkiye'de de hakimler anayasayı yorumluyor ve hükümetteki bir partinin kapatılıp kapatılmayacağına karar veriyor. Tutumumuz tarihin tarihçilere ait olduğudur.

* Ben Türkiye'nin dostuyum. Birçok defa Türkiye'ye gittim. Constantinople'a, İstanbul'a, Ankara'ya, Mardin'e, Gaziantep'e gittim. Ailemle 1964'te Türkiye'ye tatile gittim. İnsanlar İsviçre'nin tutumuyla ilgili sorular sordu ben de açıklamaya çalıştım. Onlara biraz bir şeyler içelim dedim konuşurken. Rakı da içerim ama resmi olarak rakı değil, ayran.