kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Haluk Bilginer, Turkmax’teki dizide Şebnem Dönmez, Füsün Erbulak, Deniz Arcak ve Celal Kadri Kınoğlu ile birlikte rol alıyor.

TV sizi buradan yiyip öbür taraftan tükürür!

15.10.2008
'Nerede Kalmıştık' adlı yeni bir diziyle ekranlara dönen Haluk Bilginer: Televizyon bir kariyer değil ama bazıları öyle görüyor..
* Türkiye'de birçok oyuncu kariyerine dizilerde başlıyor. Bu iyi bir başlangıç mı?
Televizyon bir kariyer değildir ama bazıları öyle sanıyor. Televizyonda oyunculuk falan öğrenemeyiz, televizyon kariyeri diye bir şey olamaz, televizyon çabuk üretilip tüketilen bir şey. Televizyon denen makine sizi buradan yiyip öbür taraftan tükürür. Bu nedenle fazla önemsememek ve eğlence aracı olarak görmek ama hakkını da vermek gerekir. Küçümsememek de lazım.

*HALUK BİLGİNER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

KOMAYA GİRİYOR
* Yeni başlayan diziniz 'Nerede Kalmıştık'ta 'Ateş' adlı karakteri canlandırıyorsunuz. Ateş karakterinin öyküsü nasıl?
Ateş, 11 Eylül 1980 günü duş yaparken sabuna basıp, kafayı yere vurarak komaya giriyor. 28 yıl uyuyor ve uyandığında bambaşka bir Türkiye buluyor. Şu ilginç; para söz konusu olsaydı aynı parayı harcayacaktı, şimdi sıfırlar atıldı, milyonları görmedi mesela. 28 yılda altı sıfır geçti hayatımızdan.

* Komaya kadar nasıl biri?
Öğrenci, liseyi yeni bitirmiş. Sevgilisiyle buluşacak ilk defa. Sevgilisinin annesi babası evde yok, onun doğum gününü kutlamaya gidecek. Sevgilisini de, bu işin mürüvvetini de göremeden komaya giriyor zavallı. Yani uyandığında 50'sine merdiven dayamış bakir bir adamla karşı karşıyayız.

* Kadro nasıl?
Ben, Celal Kadri Kınoğlu, Deniz Arcak, Füsun Erbulak ve Şebnem Dönmez. Birbirine yakışan bir grup oldu. Birkaç bölüm sonra da başka karakterler gelecek ama esas bu beş karakterle dönüyor.

* Böylesine hassas bir konudan yola çıkıp durum komedisi yapmak risk değil mi?
Yani 40 yaşın altındaki insan aslında ne demek istediğinizi tam olarak anlayamaz. 12 Eylül'de 12 yaşında olan biri şimdi 40 yaşında. Bu insan darbenin ilk birkaç yılını yaşadı ama ne olduğunu kavramadan yaşadı. Bu dizi, 12 Eylül sonrasını uyuyarak geçirmiş bir insanın neyle karşılaşacağı sorusunu soruyor. O nedenle o tür bir sorun yok. (Yeni Aktüel dergisi)
Haberin fotoğrafları