kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bakanlar umutlu konuştu!

11.10.2008
Fransız Ekonomi Bakanı Lagarde
Doğru zamanlama yaklaşımı gerek
FRANSIZ Ekonomi Bakanı Christine Lagarde senkronize ve doğru zamanlı bir yaklaşım geliştirmek gerektiğini dile getirdi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet de yaptığı açıklamada "Şu anda geliştirilmekte olan bir süreç bulunuyor" diye konuştu.

Alman Ekonomi Bakanı Peer Steinbrueck
Hızlı müdahale
ALMAN Ekonomi Bakanı Peer Steinbrueck, hızlı bir uygulama ve müdahale sürecinin en önemli konu olduğuna dikkat çekti. Aksi halde aşağı yönlü hareketin hızlanarak devam edeceğini, şu anda da bu durumun emarelerinin görüldüğünü kaydeden Steinbrueck, krize karşı birlikte hareket edilmesi ve organize olunması gerektiğini vurguladı.

Kanada Ekonomi Bakanı Jim Flaherty
Refahı riske atmayacağız
KANADA Ekonomi Bakanı Jim Flaherty, Kanadalıların müreffeh bir ekonomi yaratabilmek için çok uğraştığının altını çizerek, "Hükümet bu çabaların problemler yüzünden riske atılmasına hiçbir zaman izin vermeyecektir. Alınan önlemler gerekli olduğunda uygulamaya girecek" dedi.

Japonya Finans Bakanı Shoichi Nakagawa
Daha fazla para enjekte edeceğiz
JAPONYA Finans Bakanı Shoichi Nakagawa ise Japon Hükümeti'nini piyasaya daha fazla para enjekte etmeye hazır olduğunu dile getirdi. Birşey olması halinde kamu Fonoları'nın piyasaya sürülmesi konusunu değerlendirdiklerini söyleyen Nakagawa, "Global kriz Japon borsasının bu hafta 670 milyar dolar erimesine neden oldu. 7 yıldan bu yana ilk kez bir Japon sigorta şirketi Yamato Life iflas etti. G7'ye üye ülkeler bu durum karşısında bütün imkanlarını kullanacaklardır" diye konuştu.

Avrupa zirvesinden somut tedbirler çıkacak
AVRUPA Birliği'nin Euro para birimi kullanan 15 üye ülkesinin devlet ve hükümet başkanları, küresel mali krizi tartışmak üzere bugün Paris'te toplanıyor. AB dönem başkanı Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin girişimi ile Elysee Sarayı'nda düzenlenecek ekonomi zirvesine, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet de katılacak. Zirvede, Euro kullanan 15 ülke arasında mali krize karşı, "ortak bir eylem planı" oluşturulması çalışılacak. Krizin daha fazla derinleşmesine karşı, AB'deki bankacılık sisteminin korunması için alınacak önlemler tartışmaya açılacak. Le Figaro gazetesi, 15 ülkenin, İngiltere örneğinde olduğu gibi bankaların kurtarılmasına yönelik bir eylem planını masaya yatıracağını yazdı. Fransa Ekonomi Bakanı Christine Lagarde, bugünkü zirvenin mali krizin aşılması için somut öneriler getireceğini söyledi.