kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hamile kılığında 9 kilo A4 patlatacaktı

Önder ŞUŞOĞLU - Gökay USANMAZ - Mesut SARI / SABAH
11.10.2008
Kuaföre gidip saçını yaptırdıktan sonra polis tarafından izlenen evine dönen kadın terörist hamile görünümü ve elinde bir çantayla dışarı çıkınca Piyalepaşa Köprüsü'nde yakalandı..
İstanbul'da terör örgütü PKK'nın büyük bir terör saldırısı polisin başarılı takibi sonucu önlendi. Patlamaya hazır 8 kilo 800 gram A-4 plastik patlayıcısı bombacı kadının çantasında ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, PKK'nın İstanbul kent merkezinde Güngören'de 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının bir benzerini planlandığını tespit etti. Bu kapsamda PKK'nın Kandil'den bir kadın bombacı gönderdiğini belirledi. Türkiye'ye 15 gün önce giren bombacıyı İstanbul'da takip eden polis kadının evini 7 gün 24 saat takibe aldı. Eve giren çıkan herkes belirlendi.

KÖPRÜDE BASKIN
Uzun süren bekleyişin ardından polisin takip ettiği bombacı kadın dün sabah saatlerinde önce bir kuaför salonuna gitti. Burada saçlarını yaptıran PKK'lı kadın bombacı daha sonra polisin takibi altında olan eve girdi. PKK'lı kadın ancak bu defa her zamankinin aksine elinde bir çanta ve hamile görünümüyle çıkış yaptı. Kadının hamile görüntüsü polisi operasyon hazırlığına soktu. Hemen alarma geçen polis kadını adım adım takibe başladı. PKK'lı kadın evden çıktıktan sonra saat 14.00 sıralarında Piyalepaşa Köprü'sü üzerine geldiğinde polis operasyon için düğmeye bastı. Takipteki polislerin verdiği bilgi doğrultusunda Terörle Mücadele Müdürlüğü'ne bağlı polisler harekete geçerek köprüyü çift yönlü olarak araç ve yaya trafiğine kapatıp şok bir baskınla bombacı kadını kıskıvrak yakaladı. Polis ekipleri ele geçirdikleri çantayı incelemeye aldı. Çantanın içinde patlamaya hazır halde bulunan 8 kilo 800 gram A-4 plastik patlayıcı, Bomba İmha ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi. Çantanın içinden ayrıca 15 fünye ve el butonu çıktı. Kadın teröristin üzerinde yapılan aramada ise sahte kimlik bulundu. Gözaltına alındıktan hemen sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alınırken operasyonu genişleten polis 5 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan birinin bombacı kadının buluşmaya gittiği bir başka terörist olduğu belirlendi. 30-35 yaşlarındaki bombacı kadının Kandil'de bir süre bomba eğitimi aldığı ve Kod adının Ezgi olduğu öğrenildi. İstanbul Valisi Muammer Güler yakalanan kadın için "Bölücü terör örgütü üyesi ve canlı bomba diyebiliriz" dedi.