kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Rachel Van Elkan

IMF, Türkiye masasını ilk kez bir kadına emanet etti

11.10.2008
IMF, Türkiye'ye ilk kez bir kadın yönetici getiriyor. Bankacılık ve büyüme konusunda uzman Rachel Van Elken Orta Avrupa'nın AB'ye geçişinde etkin bir rol oynamıştı..
Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Türkiye arasındaki ilişkilerin başına ilk kez bir kadın yönetici getiriliyor. IMF'nin yeni Türkiye Masası Şefi Rachel Van Elken olacak. Alınan bilgiye göre, 3 yılı aşkın süredir IMF Türkiye Masası şefliği görevini yürüten Lorenzo Giorgianni'nin görev süresi tamamlanırken, yeni dönemde onun yerine Rachel Van Elken görev yapacak. Fon'un yeni Türkiye masası şefinin resmi olarak belirlendiği ancak ne zaman göreve başlayacağının henüz belli olmadığı belirtildi. IMF'nin kıdemli ekonomistlerinden olan Van Elkan, AB'ye geçiş ve uyum süreci, bankacılık ile ekonomik büyüme konusundaki uzmanlığıyla tanınıyor. Elken, Doğu ve Orta Avrupa ülkelerinin, Avrupa Birliğine geçiş dönemlerinde de etkin olarak rol almıştı. Rachel Van Elkin'in, hem Avrupa Birliği sürecini hem de Türkiye ekonomisini bilmesi nedeniyle, Avrupa Birliği sürecinde de Türkiye'ye katkısının olacağı ifade ediliyor.

ESKİ YÖNETİCİLER TERFİ ETTİ
Öte yandan, daha önce Türkiye Masası Şefliği yapmış olan IMF uzmanlarının hemen hepsi, şimdi Fon'da etkin görevlerde bulunuyor. Türkiye'ye ekonomik kriz dönemlerinde bakan Carlo Cottarelli, kurumun en etkin birimlerinden olan Mali İşler Bölümü başkanlığına getirilirken, Rıza Moghadam ve Odd Per Brekk de kurumun en etkili bölümlerinde görev yapıyor. Bu arada Türkiye'nin, IMF'den aldığı kotanın üstündeki kaynak nedeniyle, Program Sonrası İzleme'ye zaten otomatik olarak girdiğini belirten yetkililer, hiçbir anlaşma olmasa bile Program Sonrası İzleme'nin zaten süreceğini vurguluyorlar. Giorgianni, daha önce yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin, şuan için IMF'den yeni bir kredi içeren bir anlaşmaya ihtiyacının olmadığını belirtmişti.