kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Henry Paulson

Kervana Almanlar da katılıyor

11.10.2008
Almanya, banka hesaplarına güvenceden sonra mali krizden olumsuz etkilenen bankaları desteklemek amacıyla 100 milyar Euro'ya ulaşabilecek yardım paketi çıkartmaya hazırlanıyor Sözkonusu para ile bankalara sermaye yardımı ve hisse alımı planlanıyor. Finans yardımının hızlı bir şekilde yürürlüğe girebilmesi için yasa bir hafta içinde meclisten geçirilecek ..
Banka devletleştirme rüzgarı, ABD ve İngiltere'den sonra Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip Almanya'ya ulaştı. Avrupa'nın 300 milyar Euro'luk banka kurtarma fonu oluşturulmasına karşı çıkan ve her ülkenin kendi çözümünü oluşturmasını savunan Almanya, mali krizden olumsuz etkilenen bankalarını desteklemek için acil bir yasa çıkaracak. Almanya daha önce de 900 milyar Euro'luk Alman ipotekli konut kredisi pazarının beşte birine hakim Hypo Real Estate'i kurtarmaya çalışırken, tasarrufları güvence altına almıştı.

YASA JET HIZIYLA ÇIKACAK
Der Spiegel Dergisi, Alman hükümetinin, küresel mali krizden etkilenen Alman bankalarını desteklemek amacıyla hazırlanan bir yardım paketiyle ilgili olarak acilen bir yasa çıkartmayı planladığını yazdı. Dergi, finans yardımının hızlı bir şekilde yürürlüğe girebilmesi için 1 hafta içinde yeni yasanın Federal Meclis , Federal Eyalet Temsilciler Meclisi ve Cumhurbaşkanı Köhler tarafından kabulünün planlandığını yazdı. Alman hükümetinin, çeşitli garantilerin yanı sıra bankalara öz sermaye yardımı da yapmayı ve karşılığında kredi kuruluşlarından hisse almayı düşündüğü belirtilerek, uzmanların bu yardımın 50 ila 100 milyar Euro arasında olacağını tahmin ettikleri kaydedildi.

BANKALAR ÖZÜR DİLESİN
Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler de banka yöneticilerinden yaptıkları hatalar nedeniyle özür dilemelerini istedi. Global mali krizin, insanları işbirliğine teşvik etmesini ümit ettiğini belirten Köhler, yine de bu krizin kontrol altında tutulabileceğine inandığını söyledi. Bir kamuoyu yoklamasına göre, Alman halkının yüzde 53'ü, hükümetin global mali kriz konusunda yaptığı açıklamalardan dolayı tedirgin. Almanya Başbakanı Angela Merkel 'in açıklamalarının halkın sadece yüzde 28'ini rahatlatmaya yeterli olduğu kaydedildi.
Haberin fotoğrafları