kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

11.10.2008
Tema Park'a avam proje ile katılınacak
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul Halkalı'da yapılacak TEMA Park ihalesine katılımı arttırmak için uygulama projesi yerine 'fikir ya da avam' proje ile ihaleye katılabilme imkanı sunuyor. TOKİ'nin, Halkalı Atakent'teki 1 milyon 429 bin metre karelik arazinin 'arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulü' satışı için teklifler 20 Ekim'de alınacak. İhale yerli ve yabancı inşaat firmalarına, kendi aralarında ya da finans kuruluşları ile yapacakları ortak girişime açık olacak. TOKİ Başkanı Bayraktar, "Proje geleceği olan bir proje. Akıllı bir girişimci, az bir para ile bu işi kıvırır" dedi.

Turguality'deki marka sayısı 4'ten 61'e çıktı
Doğtaş, Finlux, Bürotime ve Yünsa'nın da girmesiyle birlikte TURQUALITY Destek Programı'ndaki marka sayısı 61'e yükseldi. Firmalara global markalaşma süreçlerinde finansal desteğin yanında, eğitim ve stratejik danışmanlığın da verildiği destek programındaki marka sayısı 61'e yükselmiş oldu. Doğtaş, Finlux, Bürotime ve Yünsa'nın, sağlanacak finansal destek ile üretimden pazarlamaya global bir marka olma yolunda ilerleyeceği kaydedildi. Bugün itibariyle TURQUALITY destek kapsamında; tekstil ve hazır giyim, kimya, makine, elektronik, gıda, toprak ürünleri, kuyum/mücevher ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren 61 marka destek alıyor.

THY ile United Airlines ortak uçacak
Türk Hava Yolları (THY), Amerika'nın önemli havayollarından United Airlines ile code-share (ortak uçuş) anlaşması imzaladı. THY, direkt uçuşu olmayan noktalara da kendi uçuş kodu ve biletiyle seyahat olanağı sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede United Havayolları ile code-share anlaşması imzalayan THY, 11 Ekim 2008 tarihinden itibaren başlayan uygulamaya göre United Airlines tarafından icra edilen Amerika iç hat ve Avrupa - Amerika arası transatlantik uçuşlarına; United Airlines ise, ortaklığımız tarafından icra edilen Türkiye iç hat (İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya) Avrupa- Türkiye arası ve Türkiye-Amerika arası seferlere kendi kodunu koyarak satış yapacak.

Karadenizli'ye göre en güvenli yer yastık altı
Mastercard tarafından 6 ayda bir düzenlenen MasterIndex Araştırması'nın Ağustos 2008 sonuçlarına göre; tasarruf yapmaya en eğilimli bölge Karadeniz çıktı. MasterIndex araştırmasına göre, Türk Halkı'nın kredi kartı kullanım, tasarruf ve yatırım eğilimlerini bölgesel bazlı olarak inceledi. Tasarruf aracı olarak yastık altını tercih eden Karadenizliler'in yüzde 51.2'si tasarruf yapma eğilimi göstererek yüzde 36 olan Türkiye ortalamasının üzerine çıkıyor. Ellerine geçen fazladan 40 bin YTL ile ise, İç Anadolu Bölgesi halkı altın almayı tercih edeceğini söylerken, Ege / Marmara Bölgesi'nde yaşayanlar bu parayı gezi / eğlence / tatil, alışveriş gibi seçeneklerle değerlendirmeyi istiyor. MasterIndex Araştırması'ndan çıkan verilere göre; kredi kartı sahipliğinde lider bölge yüzde 70,9 ile İç Anadolu Bölgesi.

Türkiye'de bankalar daha güvenilir
Para dergisinin bu haftaki sayısında Türkiye'de faaliyet gösteren 46 bankayı 5 önemli kritere göre değerlendiriliyor. Bankalarımız Sağlam kapağıyla çıkan dergide neredeyse bütün bankalar 70 puanın üzerinde not aldı. Dergide yer alan bir başka haberde ise Tayland Kralı'nın Türkiye'de kuracağı otel ele alınıyor. Haber, "Tayland Kralı'nın ortağı olduğu spa zinciri Anantara şimdi de 3 otel birden kurmaya hazırlanıyor. Anantara'nın Türkiye yatırımcısı Astaş İnşaat, ayrıca Anantara'nın akademisini de Türkiye'de kuracak" spotuyla veriliyor.